19 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Το Καλλιμάρμαρο πάει… Στρασβούργο!

Η ΑΕΚ έκανε σχεδόν τα πάντα για να τιμήσει με τον δέοντα τρόπο και τον προσήκοντα σεβασμό την επέτειο της συμπλήρωσης των 50 χρόνων από την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1968. Έκανε τον άθλο αυτό ταινία για να μείνει ζωντανός στο διηνεκές, έφερε στην Ελλάδα τους παίκτες της Σλάβια και τους τίμησε μαζί με τους δικούς της βετεράνους, εξέδωσε με τη βοήθεια των ΕΛΤΑ σειρά γραμματοσήμων αφιερωμένη στον θρίαμβο, κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας... Και σήμερα πρέπει να βάλει απλώς το κερασάκι σε αυτή την πολύ όμορφη τούρτα. Ανήμερα της χρυσής επετείου από το έπος του Καλλιμαρμάρου καλείται να κατακτήσει ξανά μία ακόμα ευρωπαϊκή κορυφή. Μπορεί η πρόκριση στο φάιναλ φορ του Basketball Champions League να μην είναι ακριβώς ευρωπαϊκό τρόπαιο, μοιάζει όμως με τέτοιο, δεδομένου ότι οι παρουσίες στα φάιναλ φορ μετρώνται στατιστικά όπως και τα τρόπαια. Χώρια που αυτός ήταν ο μεγάλος στόχος της ΑΕΚ όταν ξεκινούσε η φετινή σεζόν και μπορεί τελικά να οδηγήσει και στην κατάκτηση του τροπαίου. 

4 Απριλίου 1968 - 4 Απριλίου 2018, λοιπόν. Το σημάδι... βγάζει μάτι!

Συν Αθηνά και χείρα κίνει, όμως. Στην ΑΕΚ δεν πρόκειται τίποτα να χαριστεί, η Στρασμπούρ κάθε άλλο παρά διάθεση έχει να της κάνει δώρο για την επέτειο την πρόκριση κι αυτό το ξέρουν καλά όλοι οι "κιτρινόμαυροι". Από τον Ντράγκαν Σάκοτα ως τους φροντιστές. Κι έχουν πάει στην πρωτεύουσα της Αλσατίας αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για να πάρουν αυτό που διακαώς επιθυμούν.

Θα έχουν ένα αβαντάζ την ώρα που θα παρατάσσονται στη σέντρα του Rhenus Sport για το τζάμπολ (21.30). Τη διαφορά των 9 πόντων, που εξασφάλισαν με τη νίκη τους στον πρώτο αγώνα, την περασμένη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ. Έχουν την πολυτέλεια να χάσουν ακόμα και διαφορά 8 πόντων, όμως με αυτά τα πράγματα δεν είναι να παίζεις, γιατί το πιο πιθανό στο τέλος είναι να καείς. Γι' αυτό ο Ντούσαν Σάκοτα λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο για Στρασβούργο δήλωσε στο basketa.gr: "Δεν θα πέσουμε στην παγίδα της διαφοράς. Πάμε εκεί για να νικήσουμε".

Το καλό για την ΑΕΚ είναι πως θα παραταχθεί πλήρης. Ο Μάνι Χάρις δεν έπαιξε στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ για να προφυλαχθεί, καθώς τις προηγούμενες ημέρες είχε νιώσει ενοχλήσεις στο πέλμα του. Δεν έχει κάτι σοβαρό, στο Στρασβούργο προπονήθηκε κανονικά και θα είναι παρών και-ελπίζουν όλοι στην ομάδα-οπλισμένος.

Το κακό για την ΑΕΚ είναι πως και για τη Στρασμπούρ ο στόχος του BCL είναι κομβικός (άλλωστε, όπως γράφουν τελευταία στη Γαλλία, θέλει να διοργανώσει και το φάιναλ φορ σε περίπτωση που περάσει), άρα το αποψινό παιχνίδι έχει εξαιρετική σημασία. Ο κόουτς Βενσάν Κολέ το χαρακτήρισε ως "το πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς" και ως τέτοιο το αντιμετωπίζει η ομάδα του. Προβλήματα δεν έχει ούτε αυτός, αν εξαιρέσει κανείς την απουσία του Πάπε Σι, ο οποίος πάντως λείπει εδώ και καιρό και δεν είναι και κανένας παίκτης πρώτης γραμμής. Όλοι οι καλοί θα είναι παρόντες, όπως παρών και μάλιστα με τρόπο... εκκωφαντικό θα είναι και ο κόσμος της ομάδας. Η Στρασμπούρ ανακοίνωσε πως έχει γίνει sold out, οπότε είναι κι αυτό ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσει η ΑΕΚ. Εξάλλου, η Στρασμπούρ έχει φέτος 18 νίκες σε 20 αγώνες για το πρωτάθλημα και το BCL στο Rhenus Sport κι αυτό λέει πολλά.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ