14.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το κάρφωμα της Γκράινερ και το WNBA που ανεβαίνει (vid)

To WNBA ήταν το πιο ενεργό πρωτάθλημα στο κίνημα Black Lives Matter. Αθλήτριες έμειναν εκτός αγώνων προκειμένου να βοηθήσουν μεμονωμένα άτομα ή οργανισμούς σε αυτή τη μεγάλη μάχη για ισότητα. Βραβεύτηκε για όλη αυτή τη δράση και φαίνεται πως τώρα παίρνει ένα ακόμη βραβείο: Από τον κόσμο.

Σε αντίθεση με αυτά που ο Ντόναλντ Τραμπ ισχυριζόταν για το ΝΒΑ, πως η τηλεθέαση και το ενδιαφέρον μειώνονται εξαιτίας της κοινωνικής δράσης των αθλητών του που φώναξαν δυνατά και έλαβαν μέρος σε πορείες και δράσεις κατά κάθε είδους διάκρισης, φαίνεται πως οι φίλαθλοι εκτιμούν όσα έκαναν οι αθλήτριες του WNBA και ο οργανισμός γενικότερα. Οι αριθμοί έχονται να επιβεβαιώσουν αυτήν την τάση.

Το WNBA παρουσίασε μια αύξηση της τάξης του 45% σε τηλεθέαση το 2019. Το ποσοστό αυτό έχει φτάσει στο 74% φέτος, παρά το γεγονός ότι συμπίπτει με τους αγώνες του ΝΒΑ και μάλιστα με τα play offs. Τα οποία, παρεμπιπτόντως, εμφανίζουν επίσης αυξητικές τάσεις φέτος.

Φάσης σαν αυτή της Μπρίτνεϊ Γκράινερ έρχονται μόνο να βοηθήσουν στην προβολή του WNBA. Η Γκράινερ μπορεί να έχει καρφώσει κι άλλες φορές και μάλιστα όχι σε προπονήσεις, αλλά στη διάρκεια αγώνων, αλλά όπως και να το κάνουμε δεν είναι κάτι που βλέπουμε κάθε μέρα σε αγώνα μπάσκετ γυναικών. Έτσι έγινε η απόλυτη στιγμή της αγωνιστικής δράσης της 30ης Μαϊου. Πάντως η ίδια δεν ήταν μόνο... θέαμα. Στον ίδιο αγώνα και στη νίκη του Φίνιξ επί του Ντάλας με 89-86 είχε 27 πόντους, 16 ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ