20.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το Κάουνας διεκδικεί την Ευρωλίγκα

Το Κάουνας έγινε η τελευταία πόλη που εξέφρασε και επίσημα την επιθυμία της να φιλοξενήσει το υπόλοιπο της φετινής Ευρωλίγκας, εφόσον αποφασιστεί να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν που διακόπηκε προ διμήνου εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Η διοργανώτρια αρχή της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της γηραιάς ηπείρου θα αποφασίσει μέχρι τις 25 Μαΐου για το μέλλον της σεζόν 2019-2020. Το σενάριο που προκρίνεται είναι οι εναπομείναντες αγώνες να παιχθούν, άπαντες, σε μία χώρα και μεταξύ των υποψηφίων είναι πλέον και η Λιθουανία, με τη συμβολή της Ζαλγκίρις και της επιβλητικής «Zalgirio Arena», η οποία προτείνεται ως χώρος τέλεσης των αναμετρήσεων.

Ο πρωθυπουργός Σαούλιους Σκβερνέλις απευθύνθηκε ήδη στην Ευρωλίγκα με επίσημη επιστολή του, στην οποία παρατάσσονται τα επιχειρήματά του υπέρ της υποψηφιότητας της χώρας του. Ο Λιθουανός δεσμεύθηκε πως η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για την άψογη φιλοξενία των ομάδων, των παικτών και των αξιωματούχων, που θα χρειαστεί να φιλοξενηθούν στην πόλη.

Η Λιθουανία έχει περιορίσει αισθητά την εξάπλωση του ιού COVID-19 και έχει ήδη ανακοινωθεί από την πολιτεία πως οι οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες θα μπορούν να επαναρχίσουν από τις 30 Μαΐου, με απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια την τήρηση των πρωτόκολλων υγείας, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία όλων. Η Ζαλγκίρις Κάουνας, μάλιστα, ετοιμάζεται ήδη να ξεκινήσει προπονήσεις, με την έναρξη της καινούριας εβδομάδας..



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ