19.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το κάδρο του Ευρωμπάσκετ 2022

Ήταν μια μεγάλη πορεία εν μέσω πανδημίας η μισή από αυτήν, αλλά ο τρόπος βρέθηκε, οι αγώνες έγιναν, το σασπένς σε κάποιες περιπτώσεις διατηρήθηκε ως το τελευταίο δευτερόλεπτο, αλλά οι 24 ομάδες του Ευρωμπάσκετ 2022 είναι πια εδώ. Οι εκπλήξεις δεν έλειψαν, αλλά όλα ανήκουν στο παρελθόν και το ενδιαφέρον εστιάζεται πλέον σε όσες ομάδες προκρίθηκαν.

Η Ελλάδα είχε εξασφαλίσει την πρόκρισή της από το παράθυρο του Νοεμβρίου. Παρουσίασε νέα πρόσωπα με αποκορύφωμα τους δύο τελευταίους αγώνες της στη Ρίγα, όπου οι επτά από τους 14 παίκτες δεν είχαν ξαναπαίξει ποτέ στην Εθνική Ανδρών. Έκαναν όλοι το ντεμπούτο τους στους αγώνες με τη Βοσνία Ερζεγοβίνη και τη Λετονία στην Arena Riga. Η Ελλάδα θα είναι εκεί... Παρούσα σε ένα ακόμη μεγάλο ραντεβού. Ήταν εκεί και το 2017, όπως ήταν ακόμη οι Κροατία, Ελλάδα, Ισραήλ, Ισπανία, Σλοβενία, Ουκρανία, Σερβία, Φινλανδία, Πολωνία, Ιταλία, Ρωσία, Βέλγιο, τουρκία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Λιθουνία.

Το 2017 ήταν παρούσες οι Ρουμανία, Λετονία, Μαυροβούνιο, Ισλανδία οι οποίες δεν κατάφεραν να σφραγίσουν το εισιτήριό τους για την τελική φάση. Αυτή που είχε τον περισσότερο καιρό να εμφανιστεί σε Ευρωμπάσκετ από αυτές που πήραν την πρόκριση είνα ιη Βουλγαρία. Η τελευταία φορά που αγωνίστηκε ήταν το 2011 στη Λιθουανία. Αυτή τη φορά τα κάταφερε αφήνοντας εκτός τους Λετονούς σε αγώνες μάλιστα που έγιναν στη Ρίγα.

Η Βοσνία Ερζεγοβίνη, η Εσθονία, η Ολλανδία θα επιστρέψουν για πρώτη φορά από 2015 σε Ευρωμπάσκετ.

Η τελική φάση θα διεξαχθεί σε τέσσερις διαφορετικές χώρες από την 1η ως τις 18 Σεπτεμβρίου. Τους ομίλους και την τελική φάση θα φιλοξενήσουν η Πράγα στην Τσεχία, το Μιλάνο στην Ιταλία, η Τυφλίδα στη Γεωργία, ενώ στη Γερμανία οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Βερολίνο και στην Κολωνία. Αυτό που απομένει είναι η κλήρωση, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί από τη FIBA, ώστε να δούμε σε ποια πόλη θα αγωνιστεί η Ελλάδα και ποιοι θα είναι οι αντίπαλοί της.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ