15.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το Ιβανώφειο είναι μπλε!

Ο Ηρακλής υποδέχτηκε στο "καυτό" Ιβανώφειο το Ρέθυμνο, για την τρίτη αγωνιστική της Basket League, και επιβλήθηκε με σκορ 74-56, πετυχαίνοντας την δεύτερή του νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια εντός έδρας (με μία ήττα εκτός από το Περιστέρι). 

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο παιχνίδι με διάθεση να τρέξουν, όμως υπήρχε μια γενικότερη αστοχία και η πλειονότητα του σκοραρίσματος προήλθε από τη γραμμή των βολών (8/11 και 7/11 αντιστοίχως). Περίπου τρειάμιση λεπτά πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου, προέκυψε ένας διαπληκτισμός μεταξύ Γκάρετ και Καμπερίδη, με αμφότερους τους παίκτες να χρεώνονται με αντιαθλητικό, ενώ η ένταση συνεχίστηκε και στην επόμενη φάση, με τον πάγκο του Γηραιού να τιμωρείται με τεχνική ποινή. 

Το Ρέθυμνο ήταν "άσφαιρο" για περισσότερα από 5 λεπτά στη δεύτερη περίοδο και έδωσε το δικαίωμα στην ομάδα του Γιάννη Καστρίτη να τρέξει ένα σερί 14-0 (32-23), το οποίο κατέληξε εν τέλει σε ένα προβάδισμα δέκα πόντων πριν την ανάπαυλα. 

Στο δεύτερο μέρος, οι Θεσσαλονικείς εκμεταλλεύτηκαν την ψυχολογική άνεση που τους προσέφερε η διαφορά που είχαν πάρει στο ματς. Η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου δεν κατάφερε να τους βάλει ποτέ δύσκολα και ηττήθηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά στο φετινό πρωτάθλημα. 

Από τους ηττημένους, μοναδικός διασωθείς ο Κόνερ Φράνκαμπ με 23 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ από τους νικητές ξεχώρισε ο Ολιβιέ Χάνλαν, ο οποίος πέτυχε 13 πόντους και μοίρασε 5 ασίστ.  

ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ: Ηρακλής και Ρέθυμνο αναμετρήθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στη μεγάλη κατηγορία (ενώ έχουν έξι ματς μεταξύ τους στην Α2), καθώς η άνοδος του ενός συνέπιπτε με τον υποβιβασμό του άλλου. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν ξανά την Τρίτη 15/10 για το θεσμό του Κυπέλλου. 

MΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι μόλις 8 ασίστ του Ρεθύμνου σε συνδυασμό με τα 16 λάθη του, μαρτυρούν την κακή του εικόνα και την εύκολη ήττα. 

Τα Δεκάλεπτα: 18-23, 43-33, 61-45, 74-56

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ