25.7 C
Athens
Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Το θαύμα που θεράπευσε τον Κάρι!

Ο Στεφ Κάρι είναι... αυτός που είναι. Ο Στεφ Κάρι! Δεν ήταν πάντα έτσι, όμως. Πριν από πέντε χρόνια η καριέρα του τέθηκε σε σοβαρό κίνδυνο. Συνεχόμενοι τραυματισμοί στον αστράγαλο είχαν προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα και γεννήθηκαν τότε φόβοι ότι ίσως να μην μπορούσε να ξαναπαίξει μπάσκετ ποτέ! Ή να μην έφτανε σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο.

Τη σεζόν 2011-12 έπαιξε μόλις σε 26 αγώνες και οι Ουόριορς, που του είχαν δώσει επέκταση συμβολαίου αξίας 44 εκ. δολαρίων, ανησυχούσαν ιδιαίτερα. Μήπως είχαν πετάξει τα λεφτά τους;

Τότε ήταν που ο τότε προπονητής της ομάδας, Μαρκ Τζάκσον, μαζί με τη σύζυγό του, Ντεζιρέ, κάλεσαν τον Κάρι να παρακολουθήσει τη λειτουργία σε μια εκκλησία του Λος Άντζελες. Εκεί όπου ο Τζάκσον ήταν πάστορας! Ναι, ο προπονητής των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς ήταν ταυτόχρονα και ιερέας! Το τι συνέβη στην εκκλησία περιγράφει ο δημοσιογράφος Μάρκους Τόμπσον στο βιβλίο του: "Golden: The miraculous rise of Steph Curry". Και είναι πολύ επίκαιρο αυτές τις ιερές μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας: 

"Μέρος της παράδοσης στην εκκλησία του Τζάκσον αποτελούσε μια λειτουργία, στη διάρκεια της οποίας οι πιστοί περπατούσαν παράλληλα με τους τοίχους και προσεύχονταν. Ο Κάρι, δύο μέρες μετά το τελευταίο διάστρεμμα που είχε υποστεί, βρέθηκε να κάνει γύρους με τον Τζάκσον και άλλους πιστούς εμφορούμενος από θρησκευτικό συναίσθημα. Μετά το κήρυγμα του Τζάκσον, η σύζυγός του, Ντεζιρέ, συνέχισε τη λειτουργία με ένα δικό της αυτοσχέδιο κήρυγμα και ευλογία. Επίσης κάλεσε τον Κάρι στην Αγία Τράπεζα.

Έβγαλαν τα παπούτσια και τις κάλτσες του, έχρισαν τον αστράγαλό του με λάδι και προσευχήθηκαν για να αποθεραπευθεί. Oι ενορίτες άρχισαν να ψέλνουν δυνατά ύμνους, καλώντας τον Θεό να ευλογήσει έναν από τους πρεσβευτές της χριστιανοσύνης του. Η λειτουργία στην εκκλησία του Τζάκσον είχε μεγαλύτερο πάθος και συμμετοχή απ΄όση είχε συνηθίσει ο Κάρι στην πατρίδα του, τη Σάρλοτ. Αλλά αποδέχθηκε με ταπεινοφροσύνη την ευλογία και επέστρεψε στη θέση του με ένα χαμόγελο.

"Πού πας;", ρώτησε η Ντεζιρέ τον Κάρι μπροστά σε όλο το εκκλησίασμα. Ο Κάρι απάντησε με ένα βλέμμα αμηχανίας, μισό χαμόγελο και ορθάνοικτα μάτια. Νόμιζε ότι έπρεπε να επιστρέψει στη θέση του ανάμεσα στους πιστούς.

"Δεν παίρνεις την ευλογία από τον Κύριο και φεύγεις έτσι απλά", φώναξε εκείνη! "Δείξε μας ότι πιστεύεις στη δύναμη του Θεού".

Χρειάστηκε μερικά δευτερόλεπτα ο Κάρι για να καταλάβει τι εννοούσε. Ιστορίες από την Βίβλο πέρασαν τότε από το νου του. Όπως τότε που ο Ιησούς θεράπευσε τον χωλό στη Δεξαμενή της Βηθεσδά κι εκείνος ο άντρας έπρεπε να πάρει το στρώμα του και να περπατήσει. Αν πίστευε ότι είχε θεραπευθεί, έπρεπε να το δείξει κιόλας.

Έτσι ο Κάρι άρχισε να κουνιέται και να πηδάει πάνω στο δεξί του πόδι προς ευχαρίστηση του εκκλησιάσματος. "Δεν ήξερα τι άλλο να κάνω", είπε μετά".

Το περιστατικό είναι αληθινό. Ο Μάρκους Τόμπσον θεωρείται πολύ σοβαρός δημοσιογράφος στις ΗΠΑ. Και είναι χαρακτηριστικό κάτι άλλο επίσης. Από τότε ο Στεφ Κάρι δεν έχει παίξει ποτέ σε λιγότερα από 78 παιχνίδια σε καθεμία από τις σεζόν που ακολούθησαν, συμπεριλαμβανομένης και της φετινής! Πρακτικά, δηλαδή, ο αστράγαλός του δεν τον έχει ενοχλήσει ξανά από τότε!

Σύμπτωση ή θαύμα; Εξαρτάται πού πιστεύει κανείς...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ