23.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Το θέμα είναι η εικόνα, όχι το 0-1

Πέρυσι όταν ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την Εφές Αναντολού στο δεύτερο παιχνίδι των πλέι οφ στο ΣΕΦ, έβγαζε η ομάδα μια εικόνα ότι μπορεί να νικήσει όχι ένα, αλλά ακόμα και τα δύο παιχνίδια στην Τουρκία. Αρκούσε τελικά το ένα για την ισοφάριση και το εορταστικό τάι μπρέικ στη συνέχεια στο ΣΕΦ στο δρόμο προς το φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης.

Η τωρινή εικόνα του Ερυθρολεύκων όχι μόνο χθες, αλλά τον τελευταίο μήνα και βάλε (σαφώς και λόγω απουσιών, που είναι ο κυριότερος λόγος) είναι αποκαρδιωτική καθώς από παιχνίδι σε παιχνίδι οι δυνάμεις του φαίνεται να τον  εγκαταλείπουν. Από τη μία είναι η λεγόμενη λειψανδρία, ενώ σε αυτό το πρώτο παιχνίδι ο κόουτς Σφαιρόπουλος έκανε λόγο ακόμα και για γενικότερο σχέδιο για τη διαιτησία από κάποιες ομάδες που όλο φωνάζουν και τα κριτήρια αλλάζουν.

Θα θυμίσουμε λοιπόν σε όλους το παιχνίδι-σταθμό (μια από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία του συλλόγου) του Ολυμπιακού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (88-86) στο ΣΕΦ τον περασμένο Δεκέμβριο με την οποία την είχε πιάσει προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι Ερυθρόλευκοι αγωνίστηκαν χωρίς τους τραυματίες Μιλουτίνοφ, Πρίντεζη, Τιλί και Αγραβάνη (!) ,με τον κόουτς Σφαιρόπουλο να αναγκάζεται να βάλει μέχρι και...πεντάρι τον Παπαπέτρου. Οι Πειραιώτες έφτασαν στη μεγάλη νίκη πολύ απλά διότι είχαν βγει μπροστά - πέρα από τους συνήθεις ύποπτους (ελληνικός κορμός) και οι ξένοι. Συγκλονιστικό παιχνίδι ΜακΛιν (25π., 12ρ.), καθοριστικός ο Στρέλνιεκς (10π.), "κλειδί" ο Ουίλτζερ (8π., 5ρ) παίκτες, που με εξαίρεση για ένα διάστημα τον ΜακΛίν ήταν φαντάσματα.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και οι συνεργάτες του θα έχουν πολύ δουλειά και στη συνέχεια όχι μόνο στη μελέτη του αντιπάλου, αλλά και στο να βρουν (απαραίτητα) τρικ για να "σκεπάσουν" τις απουσίες και να αιφνιδιάσουν λοσο είναι εφικτό τη Ζαλγκίρις. Ομως παράλληλα έχουν και το ψυχολογικό κομμάτι που οφείλουν να αντιστρέψουν την αρνητική ψυχολογία των παικτών τους σε ελάχιστες ώρες.

Δεν γίνεται (ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ, το γράφουμε και με κεφαλαία) να έχει η ομάδα 8 ξένους και να βάζουν όλοι μαζί (όσοι έπαιξαν) 21 πόντους, μόλις έναν περισσότερο από τον Κέβιν Πάνγκος ο οποίος σε 30 λεπτά υπό αμυντική πίεση δεν έκανε ούτε ένα λάθος και σημείωσε 20π. μοιράζοντας και 6 ασίστ.

Το δε τρίποντο του Μιλάκνις από την περιφέρεια το βλέπουμε από τη...Μεγάλη Παρασκευή και ξεπεράσαμε την Κυριακή του Θωμά. Εδώ και απουσίες να έχει, ένας πρέπει να "σπάσει" τα χέρια του Πάνκος να μην κάνει την πάσα ή ένας να μην αφήνει τον Μιλάκνις ούτε στην τουαλέτα μόνο του...

Ο Σπανούλης "έσκασε" κάποια στιγμή στο δεύτερο μέρος και τα μαζεμένα λάθη και κάποια βεβιασμένα σουτ προήλθαν καθαρά από σωματική και πνευματική εξάντληση.

Η σειρά είναι μεγάλη ακόμα και έχουμε να δούμε πολλά. Ο Ολυμπιακός οφείλει να αλλάξει εάν θέλει να είναι παρών σε ένα ερυθρόλευκο (από πλευράς έδρας) φάιναλ φορ. Ειδάλλως θα το δεί από την τηλεόραση...

Photo Credit: Εurokinisi

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ