17.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Το… ηφαίστειο εξεράγη (pics+videos)

Μια ομάδα... ένα νησί, μια χαρά ανείπωτη και μεγαλειώδεις στιγμές του αθλητισμού και του μπάσκετ. Η Τενερίφη ζει την μπασκετική... έκρηξη που περίμενε μια χρονιά, το πρώτο Champions League της ιστορίας κατέληξε στα Κανάρια Νησιά, ο Γιώργος Μπόγρης έγινε ο πρώτος Ελληνας που κέρδισε τίτλο με... τέτοιο όνομα, το "Σαντιάγκο Μαρτίν" θα κάνει μέρες να ηρεμήσει από τις... δονήσεις και η νύχτα προβλέπεται μακρά. Οχι και πολύ βέβαια, γιατί την Τετάρτη η Τενερίφη έχει ματς πρωταθλήματος. Με τη Μπασκόνια. 

Είναι άδικο να πάει... πιο χαμηλά μία στιγμή που περιγράφεται απλά ως "πολιτισμός". Εστω, "μεγαλείο του αθλητισμού". Ηταν η ώρα που η Μπάνβιτ ανέβαινε στο βάθρο για να παραλάβει τα μετάλλια της δεύτερης θέσης. Τα κατεβασμένα κεφάλια των παικτών του τούρκικης ομάδας αίφνης απέκτησαν ένα χαμόγελο, έστω και πικρό. Εξι χιλιάδες άνθρωποι, αντίπαλοι, άρχισαν να φωνάζουν ρυθμικά το όνομα της Μπάνβιτ, να χειροκροτούν, να αποθεώνουν.

Στη συνέχεια... άρχισε το γλέντι. Ο Γιώργος Μπόγρης, ζωσμένος με το διχτάκι του τελικού, μια μεγάλη ελληνική σημαία, έδινε τον ρυθμό στα λεπτά της αναμονής για την απονομή. Οταν ήρθε εκείνη η ώρα, το γήπεδο σείστηκε. Το πολυτραγουδισμένο (και) σε τέτοιες περιπτώσεις we are the champions ακούστηκε λόγω... τελετουργικού, όμως, γρήγορα κι αυτό έδωσε τη θέση του στα ντόπια. Ολο το γήπεδο χόρευε σε λάτιν ρυθμούς το campeones δεν... έφευγε από στόμα κανένα και το μικρόφωνο δεν έφευγε από τα χέρια του Μπόγρη. 

Ο αεικίνητος κονφερανσιέ της διοργάνωσης, ο φοβερός και τρομερός Λουίς που μιλάει άπταιστα 14 γλώσσες, μεταξύ των οποίων φυσικά και τα Ελληνικά αφού είχε δουλέψει και στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004, είχε... μυριστεί ποιός έκανε για τέτοιες ώρες, τέτοιες δουλειές.

"Δεν ξέρω τι να πω, είμαι άδειος πια από συναισθήματα, ζω εκπληκτικές στιγμές, δεν περιγράφονται με λόγια. Είχαμε ζήσει τόσο έντονες στιγμές όλη τη χρονιά, τις τελευταίες μέρες, τις ώρες πριν τον αγώνα και τώρα... το πήραμε. Νιώθω ατελείωτη χαρά, διακιώθηκα για την επιλογή μου κι ας είχα στην αρχή κάποια ερωτηματικά, όμως ήρθα σε μια τέτοια ομάδα, βρήκα έναν τέτοιο προπονητή, έναν τέτοιο κόσμο", ήταν οι πρώτες... σκόρπιες κουβέντες του Γιώργου Μπόγρη που μετά το γλέντι έβγαλε και συγκίνηση πριν... αποσυρθεί στα ενδότερα αφού το γλέντι στα αποδυτήρια (αρχικά) δεν γινόταν να χαθεί.

Απ' έξω περίμεναν οι τρεις Ελληνες που έχουν αποδειχθεί τα στηρίγματά του σε όλη τη διάρκεια του χειμώνα. Ο Γιώργος Ράδος ο Βαγγέλης Γλύπτης και η Σοφιάννα Παξιμαδάκη, καρδιακοί φίλοι του Γιώργου που αφήνουν σπίτια και δουλειές και τον επισκέπτονται με κάθε ευκαιρία, και ο Σταύρος Μελετίδης που είναι... νέα είσοδος στην παρέα σαν μόνιμοςσ κάτοικος Σάντα Κρουζ, οι "δικοί του άνθρωποι" με τη χαρά να είναι εξίσου μεγάλη και γι' αυτούς.

Η στιγμή που οι παίκτες σήκωσαν στα χέρια τον Τσους Βιδορέτα, επίσης κατατάσσεται στις ξεχωριστές. Ο άνθρωπος αυτός απολαμβάνει καθολικής αποδοχής και αγάπης. Παίκτες, φίλαθλοι, όλοι έχουν στηρίξει πάνω του πολλά, βλέπουν να δικαιώνονται και η αποθέωση ήταν αναμενόμενη, ένα ελάχιστο "ευχαριστώ".

Το τρόπαιο έκανε... βόλτες από χέρι σε χέρι, το γήπεδο σταδιακά άδειαζε για να γεμίσει η "Πλάθα Εσπάνια", η... Ομόνοια της Σάντα Κρουζ και  μάλλον θα χρειαστεί να ξημερώσει για να δούμε τι... έμεινε όρθιο στο κέντρο της πόλης αφού το πάρτι αναμένεται αξέχαστο.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ