23.2 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Το επόμενο… κεφάλαιο των «αιωνίων»! (vids)

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι πια κάτοικος Λος Άντζελες και αυτό είναι ένα ευχάριστο νέο, όχι μόνο γιατί οι Λέικερς γίνονται και πάλι δυνατοί, αλλά κι επειδή η τεράστια κόντρα με τους εξίσου ισχυρούς Σέλτικς γίνεται ξανά πρώτο θέμα συζήτησης.

Ήταν 2010, 17 Ιουνίου. Τότε ήταν που τελείωσε ένα τελευταίο επικό τριετές κεφάλαιο για μία από τις μεγαλύτερες κόντρες, που υπάρχουν στην ιστορία του παγκοσμίου αθλητισμού. Σίγουρα, τη μεγαλύτερη για το ΝΒΑ, που έχει τη σημασία της ακόμη κι αν κάποια από τις δύο ομάδες δε βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Οι Λος Άντζελες Λέικερς, λοιπόν, κατακτούσαν τότε το 16ο πρωτάθλημά τους, σε ένα συγκλονιστικό 7ο τελικό με τους Μπόστον Σέλτικς. Στους «τριφυλλοφόρους» ίσως να... τραβούν ακόμη τα μαλλιά τους για την χαμένη ευκαιρία. Με τον Κόμπι Μπράιαντ ουσιαστικά «παροπλισμένο» και τον Πολ Πιρς να οδηγεί ξανά, ο «άσος από το μανίκι» λεγόταν Ρον Αρτέστ, για να πάρουν οι «Λιμνάνθρωποι» τον τίτλο. Νωρίτερα, οι «Κέλτες» τους είχαν κερδίσει το 2008 και ενδιάμεσος σταθμός ήταν το Ορλάντο για το 2009, όταν οι Μάτζικ του Χάουαρντ και του Τούρκογλου είχαν κάνει την έκπληξη και πέρασαν στους Τελικούς.

Στα επόμενα οκτώ χρόνια, οι δύο ομάδες δε συναντήθηκαν ξανά σε τελικούς. Και δεν είναι μόνο αυτό, αλλά και το γεγονός δεν ήταν πια ακριβώς ίδια, με τους Σέλτικς αρχικά σε φάση αναδόμησης, αποφασίζοντας μετά την νέα χαμένη ευκαιρία του 2012 να αποκλείσουν τους Χιτ του ΛεΜπρόν μετά από «μπρέικ», να απομακρύνουν τον ιστορικό τους ηγέτη, μαζί με τους Κέβιν Γκαρνέτ και Ραζόν Ρόντο διαδοχικά, ενώ ο Ρέι Άλεν θα έφευγε για να διεκδικήσει - και να πάρει ουσιαστικά με δικό του σουτ - το δαχτυλίδι του 2013 με το Μαϊάμι. Στη συνέχεια, οι Λέικερς δεν έμπαιναν καν στα playoffs και η τετραετία αυτή έχει γεμίσει από την κόντρα των Ουόριορς με τους Καβαλίερς.

Ε... όχι δα! Δεν είναι το ίδιο πράγμα. Πάντα νιώθεις, ότι κάτι λείπει από το ΝΒΑ, όταν ο ένας από τους δύο «αιωνίους» του είναι αποδυναμωμένος. Και η μπασκετική μοίρα αποφάσισε στην free agency αυτού του καλοκαιριού, να «αναζωπυρωθεί» η κόντρα, με τη μετακίνηση του ΛεΜπρόν Τζέιμς στην Καλιφόρνια. Είναι και η πρώτη του φορά πέραν της Ανατολής.

Ο ΛεΜπρόν, λοιπόν, συμφώνησε και έχει ήδη φέρει μερικούς παίκτες μαζί του, όπως ο ΤζαΒέιλ ΜακΓκί, ο Λανς Στίβενσον και ο Ραζόν Ρόντο. Άλλη ειρωνεία, ο Ρόντο θα παίξει με την φανέλα του έτερου «αιωνίου», απέναντι στην ομάδα που τον ανέδειξε. Όλα αυτά, μαζί με το ήδη ταλαντούχο ρόστερ των Λέικερς, που μπορεί βέβαια να αλλάξει με την πιθανή έλευση ενός ακόμη «αστέρα», δημιουργούν επιτέλους τις συνθήκες για αυτό που περίμεναν όσοι αγαπούν το ΝΒΑ. Την αναβίωση, δηλαδή, του «πολέμου» μεταξύ Βοστόνης και Λος Άντζελες. Η Βοστόνη, άλλωστε, με την απίθανη υπέρβαση που έκανε φέτος, φτάνοντας μέχρι το Game 7 των τελικών Ανατολής, χωρίς Ίρβινγκ, Χέϊγουορντ και Τάις, έχει δώσει τα πιο αισιόδοξα «μηνύματα» για το μέλλον της.

17 τίτλους ο ένας, 16 ο άλλος. Μπιλ Ράσελ ο ένας, Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ ο άλλος. Λάρι Μπερντ ο ένας, Μάτζικ Τζόνσον ο άλλος. Πολ Πιρς ο ένας, Κόμπι Μπράιαντ ο άλλος. Και... για σήμερα, Κάιρι Ίρβινγκ ο ένας, ΛεΜπρόν Τζέιμς ο άλλος. Και πόσες προσωπικότητες ακόμη...

Το μπάσκετ και το ΝΒΑ, λοιπόν, δε θα μπορούσαν να ζητήσουν κάτι καλύτερο. Όχι, δεν είναι δεδομένο ότι θα ξαναβρεθούν στους Τελικούς. Υπάρχουν και οι Ουόριορς, οι Ρόκετς κι άλλες ομάδες που μπορεί να βγάλουν εκτός συνέχειας τους «αιωνίους». Και μόνο, όμως, που θα πάρει ξανά «σάρκα και οστά» αυτή η «ηλεκτρισμένη» ατμόσφαιρα στα μεταξύ τους παιχνίδια, είναι αρκετή. Και δεν πρέπει να υπάρχει φίλος του αθλήματος, που να μην εύχεται να κρατήσει για πολύ καιρό ακόμη...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ