17.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το επόμενο βήμα των αθλητικών υγειονομικών πρωτοκόλλων

Μετρώντας αντίστροφα για την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων στα διάφορα αθλήματα, έχοντας αρχίσει ήδη οι προετοιμασίες των ομάδων και με τα κρούσματα να διαδέχονται το ένα το άλλο, μάλλον φυσιολογικά, οι αγωνίες και οι απορίες στον χώρο του αθλητισμού είναι στην ημερήσια διάταξη.

Από τις 21/8, εδώ και ένα δεκαήμερο, έχει δημοσιοποιηθεί από την ΓΓΑ το υγειονομικό πρωτόκολλο επιστροφής στην δράση προπονήσεων και αγώνων, αλλά όπως έχει επισημανθεί από την αρχή αυτής της ιστορίας, η εξέλιξη του φαινομένου θα παρατηρείται καθημερινά και θα υπάρχουν και οι αναγκαίες τροποποιήσεις.

Το πρωί της Τετάρτης, 2/9, έχει προγραμματιστεί νέα σύσκεψη υπό τον ΓΓΑ Γιώργο Μαυρωτά των αρμόδιων υγειονομικών επιτροπών του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου αθλητισμού, για να αναλυθούν τα νέα δεδομένα, ο αριθμός κρουσμάτων και να τεθούν επί τάπητος τα ρεαλιστικά θέματα της καθημερινότητας που έρχεται. Επί της ουσίας, το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζονται εμφανίσεις κρουσμάτων εν μέσω αγωνιστικής δράσης, με τον διαχωρισμό ασυμπτωματικών και συμπτωματικών να μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός για την συνολική λειτουργία.

Η μεθαυριανή σύσκεψη θα αφορά φυσικά σε όλα τα αθλήματα και το μπάσκετ θα έχει και δικούς του ανθρώπους, αφού στην μεν επιτροπή του ΕΟΔΥ συμμετέχει το μέλος της επιτροπής πρωταθλημάτων της ΕΟΚ, Αγγελος Παπανικολάου, μαζί με τον Λευτέρη Μπουρνουσούζη και την Εύη Τσώνου, ενώ στην επιτροπή του Υπουργείου υπάρχει και η παρουσία του Οδυσσέα Παξινού ο οποίος συμμετέχει και στην σχετική επιτροπή που έχει φτιάξει ο ΕΣΑΚΕ για τις σχετικές διαδικασίες στην  Basket League.

Διαβάστε ΕΔΩ τα ισχύοντα για την επάνοδο στην προπονητική και αγωνιστική δραστηριότητα όπως έχουν μέχρι σήμερα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ