22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Το εναλλακτικό πλάνο του Μπερτομέου είναι… φούσκα!

Η Euroleague σε λίγες ώρες ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες της για να φιλοξενήσει τις 18 ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο και στόχος του Τζόρντι Μπερτομέου και όλων των εμπλεκόμενων είναι να μην υπάρξει οριστική διακοπή όπως πέρυσι και ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής ανέλυσε το plan b.

H πανδημία του κορονοϊού έχει αλλάξει τις ζωές όλων και ειδικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων που συμμετέχουν ομάδες από διάφορες χώρες και ακολουθούν διαφορετικούς υγειονομικούς κανόνες από την εκάστοτε κυβέρνηση. Σίγουρα όλοι είναι προετοιμασμένοι για ένα πιθανό δεύτερο... κύμα του κορονοϊού τους επόμενους μήνες και πλήρης συνειδητοποιημένος με τις συνθήκες που επικρατούν εμφανίστηκε ο Τζόρντι Μπερτομέου ο οποίος ανέλυσε το εναλλακτικό σχέδιο της διοργάνωσης σε περίπτωση διακοπής.

«Έχουμε Plan B, αλλά μας αρέσουν τα Plans A και το δικό μας είναι αρκετά ευέλικτο. Μπορούμε να αλλάξουμε ημερομηνίες και έδρες. Οι ομάδες εμπλέκονται σε αυτό και ήταν εύκολο να τα κανονίσουμε. Ξέρουμε ότι θα έχουμε δυσκολίες. Αν τα πράγματα χειροτερέψουν και φτάσουμε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, τότε θα επιστρέψουμε στο σχέδιο που είχαμε τον Μάιο, το Plan B. Όλα ήταν έτοιμα για την "φούσκα", αλλά τρεις - τέσσερις ομάδες δεν μπορούσαν να φύγουν από την χώρα τους. Γι'αυτό και δεν προχωρήσαμε. Τώρα είμαστε έτοιμοι για όλα και θα κάνουμε αυτό που πρέπει, αν χρειαστεί».

Όσον αφορά τα ταξίδια των ομάδων σχολίασε: «Αυτό αφορά τις ομάδες, αλλά ξέρουμε ότι ίσως υπάρχει πρόβλημα σε κάποιες χώρες. Έχουμε ήδη επικοινωνήσει με δύο εταιρίες, ώστε να μας βοηθήσουν σε περίπτωση που οι ομάδες δεν έχουν άλλον τρόπο μεταφοράς» ενώ στο τέλος αναφέρθηκε στις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας:

«Πέρσι μειώθηκαν τα έσοδα κατά περίπου 30%. Η συμφωνία για την μείωση των μισθών ήταν σημαντική και έδειξε πως όλοι είμαστε στην ίδια σελίδα. Φέτος θα εστιάσουμε στα έσοδα, ώστε να βοηθήσουμε και τις ομάδες. Ξέρουμε ότι κάποιοι σύλλογοι κερδίζουν πολλά από τα εισιτήρια και πρέπει να δούμε τι θα γίνει με αυτό. Δεν εξαρτάται πάντως από εμάς αυτό, είναι ένα ζήτημα που αφορά την κυβέρνηση και τις αρχές κάθε χώρας».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ