22.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Το ελληνικό μπάσκετ κατά του ρατσισμού (vids+pics)

Μήνυμα κατά του ρατσισμού έστειλε το ελληνικό μπάσκετ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου.

Από το 1966, οπότε καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού αποτελεί ευκαιρία για όλους να στείλουν το μήνυμά τους. Αυτό έκαναν και οι ομάδες της Basket League.

«Πες όχι στο ρατσισμό» προτρέπει η ΑΕΚ, μέσω βίντεο…

https://www.youtube.com/watch?v=sGNuyHw6QVE

Η 21η Μαρτίου είναι, παράλληλα, η Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down, από τα αριθμητικά δεδομένα που συνθέτουν το σύνδρομο (3ο χρωμόσωμα στο 21ο ζεύγος=3.21). Καθιερώθηκε το 2006, με πρωτοβουλία του συμπατριώτη μας γιατρού Στυλιανού Αντωναράκη, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τη διεθνή κοινότητα για το σύνδρομο Down. Η σχετική ανάρτηση της «Ένωσης»…

«21η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού. Ο ρατσισμός δεν έχει θέση στη ζωή μας». To βίντεο του ΠΑΟΚ:

Ο Ήφαιστος Λήμνου επίσης αναφέρθηκε τόσο στο ρατσισμό όσο και στα παιδιά που πάσχουν από σύνδρομο Down: «Ο Ήφαιστος Λήμνου δίνει το σύνθημα: #Αγάπη και #ενθάρρυνση στα παιδιά με σύνδρομο Down. #Λέμε ΟΧΙ στον ρατσισμό».

Στην ανάρτησή του, το Λαύριο τονίζει: «21 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού. «Παίρνουμε Θέση» ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία!».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ