18.5 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Το ελληνικό μπάσκετ για την τραγωδία

Στο πένθος βυθίστηκε ολόκληρη η χώρα από τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική. Το ελληνικό μπάσκετ εκφράζει την οδύνη του για τους δεκάδες νεκρούς.

Δεκάδες συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους, εκατοντάδες είναι οι τραυματίες και ανυπολόγιστες οι καταστροφές. Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, με ανακοίνωσή της, εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ: «Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας που πλήττει την χώρα. Εκφράζει την οδύνη της για κάθε απώλεια, ανθρώπινη και υλική και εύχεται κουράγιο σε όλους τους πληγέντες».

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΕΣΑΚΕ: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρός του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εκφράζουν την οδύνη τους για την ανείπωτη τραγωδία στις περιοχές της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής. Εκφράζουν, επίσης, τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στις οικογένειες των θυμάτων των καταστροφικών πυρκαγιών, την συμπαράσταση τους στους πυρόπληκτους και προσεύχονται για όσους δίνουν μάχη για την ζωή τους».

Διαβάστε ακόμα...
Συλλυπητήρια και oδύνη από τον Παναθηναϊκό
Πένθος στον Ολυμπιακό, το μήνυμα του Μπλατ (pics)
Οι διπλές σκέψεις του ΠΑΟΚ

Τα συλλυπητήρια της ΑΕΚ:

Η συλλυπητήρια ανακοίνωση του Λαυρίου, το οποίο παράλληλα γνωστοποίησε πως τα έσοδα του πρώτου εντός έδρας αγώνα του, για τη σεζόν 2018-2019, θα διατεθούν για την ανακούφιση των πληγέντων: «Ημέρα πένθους και ανείπωτης θλίψης… Εκφράζουμε τη βαθιά λύπη μας για την πολύνεκρη τραγωδία από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική. Τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων… Ο Πρόεδρος και το ΔΣ της ΚΑΕ ΛΑΥΡΙΟ αποφάσισαν τα έσοδα του πρώτου εντός έδρας αγώνα να διατεθούν για την ανακούφιση των πληγέντων. Η σκέψη μας είναι με όλους εκείνους που συνεχίζουν να δίνουν μάχη να σώσουν ζωές και πασχίζουν να σταματήσουν τις φονικές πυρκαγιές».

Η συλλυπητήρια ανακοίνωση του Άρη: «Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, στις φονικές πυρκαγιές που πλήττουν την Αττική. Βρισκόμαστε στο πλευρό όλων των οικογενειών και των ανθρώπων, οι οποίοι έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές και η σκέψη μας βρίσκεται σε αυτούς που δίνουν μάχη με την πύρινη λαίλαπα».

Ο προπονητής του Ρεθύμνου, Σταύρος Μυκονιάτης, τόνισε: «Θα ήθελα να σχολιάσω την εθνική τραγωδία με τις πυρκαγιές σε Αττική και Κρήτη. Χθες (23/07) κατά την αναχώρησή μου από την Αθήνα, μετά την κλήρωση, είδα αυτήν την οδυνηρή εικόνα, με τη φωτιά να καίει τα πάντα στο πέρασμά της και τις στάχτες να σκεπάζουν όλο το Λεκανοπέδιο. Παράλληλα, κατά την επιστροφή μου στο Ρέθυμνο πέρασα και από τις Βρύσες, όπου αντίκρισα άσχημες εικόνες. Δεν ξέρω τι να πω. Μόνο λύπη και οδύνη μάς προκαλεί όλο αυτό. Η πιο άσχημη είδηση βέβαια είναι η απώλεια δεκάδων συνανθρώπων μας. Τα λόγια είναι περιττά. Θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου στις οικογένειες των θυμάτων».

Η συλλυπητήρια ανακοίνωση του Ήφαιστου Λήμνου: «Εικόνες μιας απίστευτης εθνικής τραγωδίας παρακολουθούμε από χθες στην Αττική, η οποία έχει έρθει αντιμέτωπη με μία πύρινη κόλαση. Ανείπωτη θλίψη για όλες τις οικογένειες που θρηνούν τους δικούς τους ανθρώπους. Ο Θεός να δώσει δύναμη σ' όλους ώστε να αντιμετωπίσουν αυτή τη φρίκη. Μπράβο στους αφανείς ήρωες, πυροσβέστες και εθελοντές που βοηθούν με όλες τους τις δυνάμεις».

Συγκλονισμένοι τόσο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο όσο και ο Γιώργος Παπαγιάννης, εκφράστηκαν μέσω των προσωπικών λογαριασμών τους σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Το σοκ του Αντετοκούνμπο για την τραγωδία (pic)
Παπαγιάννης: «Για πόσο ακόμα αυτός ο τόπος;» (pic)

Το ίδιο και ο Μάρκο Κέσελ... 
Συγκλονιστικός Κέσελ για την τραγωδία (pic)

To μήνυμα του Ντάνιελ Χάκετ: «Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου για όλους τους ανθρώπους και τις οικογένειες που υποφέρουν στην Αθήνα και στην Ελλάδα. Προσευχηθείτε για την Αθήνα».

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ, με τίτλο «Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, στην Ελλάδα...», έχει ως εξής: Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων απο τις φονικές πυρκαγιές που πλήττουν ακόμη την πατρίδα μας. Το πένθος είναι εθνικό, δεν υπάρχουν λόγια παρηγοριάς, δεν υπάρχουν λέξεις να εκφραστεί ο πόνος! Σεβασμός στη μνήμη των ανθρώπων που "έχασαν" τη ζωή τους κι ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους ΗΡΩΕΣ πυροσβέστες μας για τις τιτάνιες προσπάθειές τους και σε όλους τους συνανθρώπους μας, που βοηθούν με οποιονδήποτε τρόπο σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Ο ΠΣΑΚ παρακολουθεί λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις και ήδη έχει έρθει σε επικοινωνία με τον Δήμο Ραφήνας, προκειμένου να βοηθήσει σε ότι χρειαστεί».

Η ΕΣΚΑ, από την πλευρά της, αναφέρει στην ανακοίνωσή της: «Ο πρόεδρος, τα μέλη του Δ.Σ. και το προσωπικό της ΕΣΚΑ εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων από τις φωτιές στην Αττική. Είμαστε δίπλα στους ανθρώπους που περνούν δύσκολες στιγμές και προσευχόμαστε για να σταματήσουν εδώ οι άσχημες ειδήσεις και να τελειώσει το συντομότερο δυνατό ο εφιάλτης. Οι σκέψεις όλων μας είναι στους συμπολίτες μας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, αλλά και στα σωστικά συνεργεία, τους εθελοντές και όλους όσοι παλεύουν για να βοηθήσουν στη δύσκολη αυτή μάχη κατά της φωτιάς. Κουράγιο και δύναμη σε όλους».

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ