22.3 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Το ελληνικό μπάσκετ «αποχαιρετά» τον Πάτρικ Μπάουμαν

Ο ξαφνικός θάνατος του Πάτρικ Μπάουμαν βύθισε στο πένθος την παγκόσμια μπασκετική κοινότητα. Συλλυπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν και οι ελληνικές ομάδες.

Ο γενικός γραμματέας της FIBA άφησε την τελευταία του πνοή στο Μπουένος Άιρες, σε ηλικία 51 ετών, σκορπώντας τη θλίψη στο διεθνές μπάσκετ. Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε ο ΕΣΑΚΕ, στην οποία αναφέρει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρός του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εκφράζουν την βαθιά θλίψη τους για την απώλεια του Πάτρικ Μπάουμαν, που προκάλεσε σοκ στο παγκόσμιο μπάσκετ, και τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του εκλιπόντος. Ο Πάτρικ Μπάουμαν «διαδέχθηκε» σε πολύ νεαρή ηλικία τον Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς στην θέση του Γενικού Γραμματέα της FIBA και άφησε την «σφραγίδα» του στις εξελίξεις του παγκόσμιου μπάσκετ τα τελευταία 15 χρόνια. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Η συλλυπητήρια ανακοίνωση του Παναθηναϊκού: «Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τον πρόωρο και απροσδόκητο χαμό του Γενικού Γραμματέα της FIBA, Πατρίκ Μπάουμαν. Ο Ελβετός δικηγόρος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 51 ετών από καρδιακή προσβολή σκορπίζοντας θλίψη στο παγκόσμιο μπάσκετ. Κατείχε τη θέση του Γενικού Γραμματέα της FIBA από το 2002 διαδεχόμενος τον Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς, ενώ πριν από μερικούς μήνες η θητεία του είχε επεκταθεί πρόωρα από το 2022 ως το 2031, ενδεικτικό της σπουδαίας προσφοράς του στο άθλημα. Ο αιφνίδιος θάνατος του Πατρίκ Μπάουμαν αφήνει ένα τεράστιο κενό στο παγκόσμιο μπάσκετ. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».

Η συλλυπητήρια ανακοίνωση του Ολυμπιακού: «Ημέρα θλίψης η σημερινή για το παγκόσμιο μπάσκετ μετά την τραγική είδηση του θανάτου του Γενικού Γραμματέα της FIBA, Patrick Baumann. Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος. Το κενό που αφήνει στη FIBA και στο παγκόσμιο μπάσκετ είναι τεράστιο. Καλό ταξίδι...».

Η συλλυπητήρια ανακοίνωση της ΑΕΚ: «Συγκλονισμένη είναι η οικογένεια της ΑΕΚ Β.C. από τη στιγμή, που πληροφορήθηκε το μαντάτο για τον αδόκητο χαμό του Γενικού Γραμματέα της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν. Η ΑΕΚ Β.C. και ο Μάκης Αγγελόπουλος αισθάνονται την ανάγκη να εκφράσουν τα ειλικρινή τoυς συλλυπητήρια προς τους οικείους του εκλιπόντος. Ολόκληρος ο οργανισμός της τροπαιούχου του BCL συμμετέχει στον ανείπωτο θρήνο της μεγάλης οικογένειας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας».

Η συλλυπητήρια ανακοίνωση του ΠΑΟΚ:

H συλλυπητήρια ανακοίνωση του Προμηθέα Πατρών: «Η ΚΑΕ Προμηθέας Πάτρας εκφράζει τη θλίψη της για την ξαφνική απώλεια του γ.γ. της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν, ενός ανθρώπου που υπηρέτησε πιστά το άθλημα της καλαθοσφαίρισης σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

H συλλυπητήρια ανακοίνωση του Άρη:

H συλλυπητήρια ανακοίνωση της Κύμης: «Η διοίκηση της ΚΑΕ Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης επιθυμεί να εκφράσει την βαθιά της θλίψη για τον αδόκητο χαμό του Γενικού Γραμματέα της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν. Το παγκόσμιο μπάσκετ δέχτηκε ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα και από σήμερα είναι σαφώς «φτωχότερο». Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

H συλλυπητήρια ανακοίνωση του Λαυρίου:

O Πατρίκ Κομνηνός, διευθύνων σύμβουλος του Basketball Champions League, δήλωσε: «Ο Πάτρικ Μπάουμαν έπαιξε σημαντικό ρόλο στη δημιουργία του Basketball Champions League, έχοντας το όραμα να φέρει μια υψηλού επιπέδου διασυλλογική διοργάνωση στην Ευρώπη. Η αποφασιστικότητα και η αφοσίωσή του σε αυτόν το στόχο θα συνεχίσουν να μας καθοδηγούν στη ζωή μας καθημερινά και στη μακροχρόνια προσέγγισή μας. Εκ μέρους ολόκληρης της οικογένειας του Basketball Champions League θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στη σύζυγο και την οικογένειά του».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ