16.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Το ελληνικό κοντέρ γράφει 200+ αγώνες στο BCL

Οι αγώνες των «16» του BCL ανήκουν στο παρελθόν. Μέσα από αυτούς η ΑΕΚ πήρε μία ακόμη σημαντική πρόκριση και το Περιστέρι αποχαιρέτησε τη διοργάνωση. Μέσα αυτούς παράλληλα όμως το ελληνικό μπάσκετ έφτασε και ξεπέρασε τους 200 αγώνες στην τετραετή ιστορία του Basketball Champions League. ΄Με τους πρώτους το «κοντέρ» έγραψε «200» και με τους αγώνες ρεβάνς με τη Βόννη και τη Χάποελ Ιερουσαλήμ έφτασε στους 202.

 


Την αρχή αυτής της διαδρομής έκαναν στις 18 Οκτωβρίου 2016 η ΑΕΚ (ΑΕΚ-Σολνόκι 92-49) και ο Άρης (Έλιος Σανς Ντομζάλε-Άρης 54-62) για να κλείσει εκείνη η πρώτη τριάδα αγώνων των ελληνικών ομάδων στη διοργάνωση με τον ΠΑΟΚ στις 19 Οκτωβρίου 2016 (Ρόσα Ράντομ-ΠΑΟΚ 93-85 σε τρεις παρατάσεις).

 

 

Από τους 202 αγώνες οι 111 οδήγησαν σε νίκες των ελληνικών ομάδων, 87 συνοδεύτηκαν από ήττα και δύο ήταν ισόπαλα, χωρίς να υπολογίζονται οι δύο περσινοί «εμφύλιοι» της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ και στους οποίους οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τις νίκες.

 


Η ΑΕΚ μπροστά στις 50 νίκες

 

Είναι για τέταρτη χρονιά παρούσα στη διοργάνωση, είναι μία από τις τέσσερις ομάδες που έδωσαν το παρών στα πλέι οφ και των τεσσάρων σεζόν (Τενερίφη, Μπαντίρμα και Μπεσικτάς είναι οι υπόλοιπες), είναι μία από τις τρεις προηγούμενες κατόχους του τίτλου, έφτασε φέτος στους «8» για τρίτη φορά μετά την περσινή και εκείνη στην πορεία προς τον τίτλο του 2018 ενώ στην πρώτη σεζόν έφτασε μέχρι τους «16». Η ΑΕΚ έχει μπροστά της ένα ακόμη επίτευγμα στο οποίο, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα φτάσει μέσα από τη σειρά με τη Νίμπουρκ.

 


Με τις δύο νίκες της επί της Βόννης έφτασε τις 49 σε σύνολο 72 αγώνων στο BCL οπότε με την επόμενη θα γίνει η πρώτη ελληνική ομάδα που θα φτάσει τις 50. Έχει ακόμη 22 ήττες και την ισοπαλία στον αγώνα-ρεβάνς των «8» του 2018 με τη Στρασμπούρ (83-83).

 

 


Ο ΠΑΟΚ σταμάτησε στους 64

 

Για πρώτη φορά ο ΠΑΟΚ απουσιάζει από τα πλέι οφ του BCL όμως ακόμη και σε αυτήν την προβληματική φετινή σεζόν, κρατήθηκε σε ένα σχετικά καλό επίπεδο. Με τους 14 φετινούς αγώνες του, ο Δικέφαλος έφτασε τους 64 στη διοργάνωση και το πρόσημο του είναι πια οριακά αρνητικό καθώς μετράει 31 νίκες και 33 ήττες.

 


Η φετινή ήταν η πρώτη σεζόν της ομάδας της Θεσσαλονίκης στο BCL, στην οποία το «ισοζύγιο» των αποτελεσμάτων ήταν αρνητικό (5-9) αφού στις δύο πρώτες ήταν απολύτως ισορροπημένες (9-9 στη σεζόν 2016-17 και 8-8 στη σεζόν 2017-18) και πέρσι θετικό (9-7).

 

 


Το Περιστέρι «έπιασε» τον Προμηθέα, ο Άρης μένει μακριά

 


Πίσω από τους δύο Δικεφάλους που ήταν παρόντες και στις τέσσερις πρώτες διοργανώσεις του BCL, έρχονται οι άλλες τρεις ομάδες που αγωνίστηκαν σε αυτό. Ο Άρης που έφτασε στην πρώτη σεζόν μέχρι τους «16», στη δεύτερη ήταν παρών στην κανονική περίοδο και στα προκριματικά της τρίτης μέτρησε 36 αγώνες στη διοργάνωση με απολογισμό 16 νικών, 19 ηττών και μιας ισοπαλίας.

 


Μέσα από την πορεία του μέχρι τους «16» το Περιστέρι έφτασε στους 16 αγώνες τον Προμηθέα αλλά με μία νίκη λιγότερη από εκείνες που μέτρησε πέρσι η ομάδα της Πάτρας. Ο Προμηθέας έκλεισε την περσινή διοργάνωση με απολογισμό 9-7 ενώ το Περιστέρι έφτασε μέχρι το 8-8.


Photo Credits: BCL



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ