27.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Το εγχειρίδιο μιας «αυτοκτονίας»

Αν υπήρχε ένας τρόπος με τον οποίο δεν θα ήθελε να χάσει ο Παναθηναϊκός Superfoods το πρώτο παιχνίδι της σειράς με τη Φενέρμπαχτσε, θα ήταν ο συγκεκριμένος που βίωσε το βράδυ της Τρίτης στο ΟΑΚΑ.

Το μεγάλο κακό για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ είναι ότι αυτή η ήττα ήρθε σ’ ένα σημείο της σεζόν που είναι πολύ πιθανό να αποβεί καθοριστική και να γκρεμιστούν οριστικά όλα τα όνειρα που έκαναν ομάδα και κόσμος για την επιστροφή του συλλόγου σε Φάιναλ Φορ μετά από το 2012, όταν συμπτωματικά εκείνη η διοργάνωση είχε λάβει χώρα στην Κωνσταντινούπολη, όπως θα συμβεί και φέτος. Από την άλλη, ίσως είναι ένα μάθημα για λάθη που δεν πρέπει να γίνουν ποτέ ξανά στο μέλλον.

Μέσα σε 15 λεπτά οι «πράσινοι» κατάφεραν όλα όσα δεν έπρεπε για να γυρίσει ένα παιχνίδι που έδειχναν να ελέγχουν πλήρως. Έμοιαζε σαν να... έπεσε ο διακόπτης μετά το 25’. Το «τριφύλλι» δεν θύμιζε σε τίποτα την ομάδα του πρώτου ημιχρόνου που... κατασπάραξε τους παίκτες του «Ζοτς» κι έκανε τον Σέρβο τεχνικό να αλλάζει χρώματα στον πάγκο, κάνοντας διαδοχικές αλλαγές για να βρει το κατάλληλο σχήμα.

Το άσχημο για τον Παναθηναϊκό είναι ότι τελικά ο 57χρονος προπονητής βρήκε τη λύση που ήθελε, ενώ την ίδια στιγμή, ο Πασκουάλ επέμενε σε μία πεντάδα που ήταν φανερό ότι δεν μπορούσε να κοιτάξει στα μάτια τους αντιπάλους της. Η χαμηλή... πτήση του Σίνγκλετον έπαιξε σημαντικό ρόλο στη μικρή παραγωγικότητα των «πράσινων», αλλά η αλήθεια είναι ότι με 58 πόντους σε σαράντα λεπτά και 16 (!) στο δεύτερο μέρος, δεν υπήρχαν ρεαλιστικές πιθανότητες για να γίνει το 1-0.

Το πιο κομβικό σημείο πλέον για τους κυπελλούχους Ελλάδας είναι να μπορέσουν να γυρίσουν άμεσα το... τσιπ. Χρόνος να μείνουν στα όσα διαδραματίστηκαν την Τρίτη στο ΟΑΚΑ δεν υπάρχει. Η δουλειά που θα γίνει θα είναι κυρίως ψυχολογική και το τεχνικό τιμ έχει το... βάρος να παρουσιαστεί η ομάδα όπως πρέπει ούτως ώστε να φτάσει αύριο στην ισοφάριση.

Ο Τσάβι Πασκουάλ ως προπονητής έχει πέσει «θύμα» ενός μπρέικ άλλες πέντε φορές έως τώρα στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Τις δύο από αυτές αποκλείστηκε (Παναθηναϊκός 2011, Ολυμπιακός 2015), ενώ έχει κατορθώσει να ανατρέψει τρεις φορές την εις βάρος του κατάσταση. Το 2009 απέναντι στην Ταού Κεράμικα (είχε χάσει το πρώτο ματς στη Βαρκελώνη, αλλά πέρασε μετά από πέντε αγώνες), το 2010 κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης (είχε χάσει το δεύτερο ματς στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» και πέρασε σε τέσσερα ματς), αλλά και το 2013 με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό (είχε χάσει στο δεύτερο παιχνίδι και πέρασε στους πέντε αγώνες).

Είναι δεδομένο πάντως ότι ο 44χρονος κόουτς δεν έχει σκοπό να ρίξει εύκολα λευκή πετσέτα... Άλλωστε το παρελθόν του εγγυάται γι' αυτό.

Photocredits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ