21.5 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Το «διπλά» της πρεμιέρας και το μεγάλο ρεκόρ του Προμηθέα (vids)

Ο Προμηθέας Πατρών και το Λαύριο αγωνίστηκαν μακριά από το «σπίτι» τους στην πρεμιέρα της Basket League, αυτό όμως δεν τους εμπόδισε να φθάσουν στην κατάκτηση του πρώτου φετινού ροζ φύλλου.

Το συγκρότημα του Μάκη Γιατρά πέρασε με άνεση από το κλειστό της Νεάπολης, επικρατώντας της νεοφώτιστης Λάρισας, συνδυάζοντας ουσία και θέαμα. Πρώτος σκόρερ του αναδείχθηκε ο Δημήτρης Κατσίβελης με 13π., ο οποίος είχε και εφτά ασίστ, που αποτελούν ρεκόρ καριέρας. Συνολικά, οι Αχαιοί μοίρασαν 35 τελικές πάσες, σημειώνοντας ρεκόρ είκοσι πέντε χρόνων και τη δεύτερη κορυφαία επίδοση στην ιστορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος, πίσω μόνο από τις 38 ασίστ  του Ολυμπιακού στο εντός έδρας παιχνίδι του με τους Αμπελόκηπους στις 19 Νοεμβρίου του 1994. Οι 35 ασίστ του Προμηθέα Πατρών αποτελούν, παράλληλα, ρεκόρ για φιλοξενούμενη ομάδα συνολικά στην ιστορία της λίγκας.

Από τα χέρια του Ρόμπερτ Λόουερι έφυγαν άλλες πέντε ασίστ, έτσι ισοφάρισε την καλύτερη επίδοσή του στο ελληνικό πρωτάθλημα, αφού πέντε είχε και στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστική της σεζόν 2014-2-15 (Κόροιβος-Άρης). Από την άλλη, ο Γιώργος Μπόγρης υπενθύμισε την ικανότητά του στην πάσα, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ καριέρας του στην Basket League. Είχε τέσσερις ασίστ, όσες στον πρώτο ημιτελικό των πλέι οφ του 2014 (Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ) και στην 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος της σεζόν 2017-2018 (Ολυμπιακός-Προμηθέας Πατρών). Εφτά ασίστ είχε και ο Λάνγκστον Χολ, από τρεις οι Ολεξάντερ Λίποβι, Δημήτρης Αγραβάνης και Χρήστος Καφέζας και από μία ο Λεωνίδας Κασελάκης, ο Οκτάβιους Έλις και ο Λευτέρης Μαντζούκας.

https://www.youtube.com/watch?v=wiyFiKMCNI0

Οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη άλωσαν το «Σοφία Μπεφόν» του Παλαιού Φαλήρου, σοκάροντας τον Ιωνικό Νικαίας στην επιστροφή του στη μεγάλη κατηγορία. Ο Κουέντον Ντεκόζι με 18π. και ο Κάιλ Άλμαν με 17π. ηγήθηκαν επιθετικά των φιλοξενούμενων, που κέρδισαν στην πρεμιέρα ύστερα από τρεις διαδοχικές ανεπιτυχείς προσπάθειες τα ισάριθμα προηγούμενα χρόνια. Οι «κυανοκίτρινοι», μάλιστα, επικράτησαν για πρώτη φορά εκτός έδρας στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής στην ιστορία τους στην Basket League, από τη σεζόν 2015-2016.

https://www.youtube.com/watch?v=lkgggI9X4aE



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ