18.5 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Το Διηπειρωτικό μεγαλώνει κι επεκτείνεται

Το Διηπειρωτικό Κύπελλο άλλαξε φέτος τρόπαιο και από του χρόνου αναμένεται να πάρει και καινούρια μορφή, καθώς η FIBA θέλει να το εξελίξει σε διοργάνωση τεσσάρων ηπείρων.

Ο Οράσιο Μουρατόρε, που βρίσκεται στο Ρίο Ντε Τζανέιρο και παρακολούθησε από τα επίσημα τους δύο ημιτελικούς που έλαβαν χώρα στην «Arena Carioca 1», εξήγησε πως στόχος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης είναι η διοργάνωση να φιλοξενήσει, από την καινούρια χρονιά, τους εκπροσώπους άλλων δύο ηπείρων. «Αυτή η διοργάνωση αποτελεί μέρος ενός πρότζεκτ της FIBA που επιδιώκει να προωθήσει και να αυξήσει το επίπεδο των παγκόσμιων διοργανώσεων συλλόγων. Ελπίζουμε ότι, από την επόμενη έκδοση, θα μπορέσουμε να καλωσορίσουμε τους πρωταθλητές των πρωταθλημάτων της Ασίας και της Αφρικής. Αυτή η αναγέννηση του Διηπειρωτικού Κυπέλλου εδώ, στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, είναι το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός πληρέστερου και ταυτόχρονα ανταγωνιστικού τουρνουά».

 

Ο πρόεδρος της FIBA δήλωσε, παράλληλα, απόλυτα ικανοποιημένος για το φετινό επίπεδο της διοργάνωσης: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Έχει εξαιρετική οργάνωση και σε τεχνικό επίπεδο, χάρη στις συμμετέχουσες ομάδες εδώ, στη Βραζιλία. Για τη Διεθνή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης είναι μια απόδειξη της δέσμευσής της και δείχνει το στόχο μας να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε το μπάσκετ σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτή τη φορά συνεργαστήκαμε με τέσσερα μεγάλα πρωταθλήματα, το ΝΒΑ, το Εθνικό Πρωτάθλημα Βραζιλίας, την Εθνική Λίγκα Αργεντινής και το Basketball Champions League, από την Ευρώπη, καθώς και με τέσσερις λαμπρές ομοσπονδίες όπως είναι εκείνες της Αργεντινής, της Βραζιλίας, της Ελλάδας και των ΗΠΑ».

Θυμίζουμε πως στο Διηπειρωτικό Κύπελλο 2019 θα διεκδικήσουν τον τίτλο η πρωταθλήτρια του Basketball Champions League ΑΕΚ και η βραζιλιάνικη Φλαμένγκο, «οικοδέσποινα» και κάτοχος του τίτλου το 2014, ενώ στο «μικρό» τελικό για την κατάκτηση της τρίτης θέσης θα παίξουν η Σαν Λορέντζο (Αργεντινή), η οποία κέρδισε πέρυσι τo FIBA Americas και το εγχώριο πρωτάθλημα, και οι πρωταθλητές της G-League Όστιν Σπερς (ΗΠΑ).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ