16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Το Διηπειρωτικό Κύπελλο με μία ματιά (pics)

Η ΑΕΚ ρίχνεται στη «μάχη» του Διηπειρωτικού Κυπέλλου και το Basketa.gr σας παρουσιάζει, με τη βοήθεια της FIBA, όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Η «Ένωση», η Σαν Λορέντζο από την Αργεντινή, οι Όστιν Σπερς από τις ΗΠΑ και η «οικοδέσποινα» Φλαμένγκο, από τη Βραζιλία, είναι οι τέσσερις ομάδες που θα παλέψουν φέτος για την κατάκτηση του τροπαίου. Θυμηθείτε, εδώ, τους προηγούμενους πρωταθλητές και διαβάστε παρακάτω διάφορα ενδιαφέροντα στοιχεία που αφορούν στη φετινή διοργάνωση.

Σύστημα διεξαγωγής: Η διοργάνωση θα διεξαχθεί στην «Carioca Arena 1», το ιστορικό γήπεδο που φιλοξένησε το Ολυμπιακό Τουρνουά του Ρίο Ντε Τζανέιρο εν έτει 2016. Θα έχει τη μορφή Φάιναλ Φορ με δύο ημιτελικούς την Παρασκευή (15/02), που θα τους ακολουθήσουν ο αγώνας για την τρίτη θέση και ο τελικός αγώνας για την ανάδειξη του νικητή (17/02).

Tο τρόπαιο: Είναι σχεδιασμένο από χρυσό και ασήμι. Το χαρακτηριστικό του είναι η καμπύλη προς τα πάνω, που προστατεύει μια γυαλιστερή μπάλα. Είναι σχεδιασμένο από το Μάικλ Μπέρθον, του «TwelfthMan», και κατασκευασμένο από την «Bertoni».

Οι ομάδες:

Η οικοδέσποινα Φλαμένγκο: Οι Βραζιλιάνοι έχουν μακρόχρονη ιστορία. Έχουν κερδίσει 44 τοπικά πρωταθλήματα στην πολιτεία του Ρίο Ντε Τζανέιρο, το πρώτο το 1933 και δέκα διαδοχικά από το 1951 έως το 1960. Η ομάδα, που εξαιτίας της τότε θριαμβευτικής πορείας τής αποδόθηκε το προσωνύμιο «Η υπερηφάνεια του Έθνους», κατέκτησε δώδεκα εθνικά πρωταθλήματα από το 2005 έως το 2016.

Οι πρωταθλητές της G-League Όστιν Σπερς: Η περσινή σεζόν δεν ήταν η πρώτη «γεύση» της επιτυχίας για τα «σπιρούνια». Ήταν πρωταθλητές της αναπτυξιακής λίγκας του ΝΒΑ και τη σεζόν 2011-2012, με ρεκόρ 33-17 στην κανονική περίοδο, 6-3 στα πλέι οφ και νίκη επί των Λος Άντζελες Ντιφέντερς στους τελικούς. Μέχρι στιγμής, φέτος, οι Αμερικανοί έχουν κερδίσει τα 15 από τα 34 παιχνίδια τους, οπότε μια αλλαγή σκηνικού είναι αυτό που μάλλον χρειάζονται στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, συμμετέχοντας στο Διηπειρωτικό Κύπελλο.

H πρωταθλήτρια του Basketball Champions League AEK: Η «Ένωση» απολαμβάνει μία από τις καλύτερες περιόδους της ιστορίας της. Πριν από σχεδόν ένα χρόνο κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας στο θρίαμβο με 88-83 επί του Ολυμπιακού, στα Δύο Αοράκια, αφού νωρίτερα είχε κερδίσει τον Παναθηναϊκό με 73-69 στον ημιτελικό. Σχεδόν οκτώ μήνες πριν, φιλοξένησε το Φάιναλ Φορ του Basketball Champions League στο ΟΑΚΑ, μπροστά στο παθιασμένο κοινό της, και νίκησε τη Μούρθια και τη Μονακό, για να αναδειχθεί πρωταθλήτρια. Η ΑΕΚ υπερασπίζεται φέτος τον τίτλο του Basketball Champions League τελειώνοντας την κανονική περίοδο με 12-2 ρεκόρ, ούσα στην κορυφή του Γ’ Ομίλου. Στην Basket League συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις της, έχοντας ρεκόρ 11-5.

Η πρωταθλήτρια της DIRECTV Liga de las Americas Σαν Λορέντζο: Το ιστορικό συγκρότημα από την Αργεντινή έχει πιθανότατα τραβήξει την περισσότερη προσοχή τα τελευταία χρόνια, συγκριτικά με το παρελθόν του. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, αφού «τρέχει» σερί τριών εγχώριων τίτλων και έχει κατακτήσει την περσινή DIRECTV Liga de las Americas. Μέχρι στιγμής, φέτος, είναι αήττητη με 11-0, στη «μάχη» που δίνει για την υπεράσπιση του τίτλου της.

Εισιτήρια: Υπάρχουν δύο τύποι εισιτηρίων, το Day Pass που ισχύει για τους δύο ημιτελικούς ή για τους δύο τελικούς (Παρασκευή 15/02 ή Κυριακή 17/02) με τιμές που αρχίζουν από εννέα δολάρια (35 βραζιάνικα ρεάλς) και καταλήγουν στα 35 δολάρια (130 βραζιλιάνικα ρεάλς) και τα Tournament Pass που εξασφαλίζει την είσοδο και στους τέσσερις αγώνες που θα γίνουν και τις δύο ημέρες του τουρνουά. Οι τιμές είναι μεταξύ των 15 δολαρίων (60 βριζιλιάνικα ρεάλς) και 52 δολαρίων (200 βραζιλιάνικα ρεάλς).

Πώς θα δείτε τους αγώνες από την τηλεόραση: Το Διηπειρωτικό Κύπελλο θα προβληθεί σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤSports HD.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ