17.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Το διαμάντι που χάθηκε ανάμεσα σε δύο ηπείρους (pics, vids)

Πριν από κάποιες εβδομάδες πραγματοποιήθηκε ο τελικός της Ευρωλίγκας Γυναικών ανάμεσα στην Εκατέρινμπουργκ και την Ντιναμό Κουρσκ, με την πρώτη να σηκώνει την κούπα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και τη δεύτερη να βλέπει την καλύτερη της παίκτρια να τραυματίζεται και να φεύγει δακρυσμένη από το παρκέ. Ο λόγος γίνεται φυσικά για την Μπριάνα Στιούαρτ. Χρυσή Ολυμπιονίκης, πρωταθλήτρια κόσμου, πρωταθλήτρια του WNBA με τους Σιάτλ Στορμ, MVP της διοργάνωσης και παράλληλα, παίκτρια της Ντιναμό Κουρσκ.

Η Μπριάνα Στιούαρτ δεν αποφάσισε να παίξει σε δύο ομάδες για να γίνει πλούσια αλλά για να ζήσει μία σχετικά άνετη ζωή. Την ώρα που ο μέσος παίκτης του ΝΒΑ αμείβεται με περίπου 7 εκατομμύρια, η κορυφαία παίκτρια του WNBA, πήρε μόλις 56.000 $ για την περσινή σεζόν. Μπορείτε να φανταστείτε λ.χ. τον ΛεΜπρόν Τζέιμς να βγάζει τόσα χρήματα; Αδιανόητο. Η Μπριάνα Στιούαρτ ωστόσο ζει καθημερινά αυτή την αδικία, κι αυτή όπως και τόσες άλλες συνάδελφοί της.

Μάζεψε λοιπόν τα πράγματά της, πήρε το αεροπλάνο, διέσχισε τον Ατλαντικό και βρέθηκε στη Ρωσία και την Ντιναμό Κουρσκ, μία από τις υπερδυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ, η οποία μάλιστα βρέθηκε αντίπαλος με τον Ολυμπιακό στους ομίλους της Ευρωλίγκας. Το μπάτζετ της Ντιναμό ήταν αξεπέραστο και έτσι η ομάδα της Ρωσίας δε δυσκολεύτηκε να βρεθεί στο Final Four του Σοπρόν και από εκεί στον τελικό. Και τότε ήρθε η κρίσιμη στιγμή. Η Στιούαρτ τραυματίστηκε και η κούπα χάθηκε. Τι έχασε όμως η ίδια η παίκτρια;

Η MVP της περσινής σεζόν, χάνει ολόκληρη τη φετινή σεζόν και παλεύει με νύχια και με δόντια να είναι πλήρως προετοιμασμένη για την επόμενη σεζόν και τους Ολυμπιακούς του 2020. Πόσα πράγματα όμως θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά αν η Στιούαρτ, και η κάθε Στιούαρτ, δε χρειάζονταν να παίξει σε δύο διαφορετικές διοργανώσεις.

Η Μπριάνα Στιούαρτ δε βρήκε το δρόμο στρωμένο με ροδοπέταλα. Έχει κάνει άλλωστε ευρέως γνωστή την ιστορία της κακοποίησης της από συγγενικό πρόσωπο, μιλώντας στο “The Players Tribune” στα πλαίσια της καμπάνιας “Me Too”. Όπως είχε πει χαρακτηριστικά και η ίδια, μεταφέροντας τα λόγια του πατέρα της: «Δεν είναι ένα βρώμικο μυστικό. Όταν νιώσεις άνετα να μιλήσεις γι΄αυτό, μπορεί να σώσεις τη ζωή κάποιου». Μοναδική διαφυγή για την Αμερικανίδα σταρ υπήρξε ανέκαθεν το μπάσκετ. Ακόμη και τη μέρα που η αστυνομία συνέλαβε τον άνθρωπο που την κακοποιούσε, εκείνη ζήτησε να πάει στην προπόνηση. Η αγάπη της για το άθλημα μεταφράζεται εύκολα μέσα από τα επιτεύγματά της. Η επιτυχία της δεν ήρθε τυχαία.

Η μόλις 24 χρονών φόργουορντ, έχει κερδίσει χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Τουρκίας το 2014, χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας το 2018 καθώς και τον τίτλο της MVP της διοργάνωσης, ένα πρωτάθλημα στο WNBA το 2018, τον τίτλο της MVP της σεζόν αλλά και των τελικών και το βραβείο Rookie Of The Year στο WNBA το 2016. Φέτος αναδείχθηκε και MVP στην Ευρωλίγκα Γυναικών.

Η Μπριάνα Στιούαρτ είναι εδώ και λέει για μία ακόμη φορά την ιστορία της. Όχι με λόγια αλλά με κατορθώματα. Αυτή τη φορά, δε μιλά για τη συγκλονιστική ιστορία της κακοποίησής της αλλά για όλα εκείνα που την κάνουν ξεχωριστή, που κανένας όμως δεν είναι ικανός να δει. Ίσως ο τραυματισμός της να μιλήσει από μόνος του αυτή τη φορά.

https://youtu.be/om9ISBnsVAk

https://youtu.be/eFxRBBP7qIs

https://youtu.be/rC076DQNEqw



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ