27.2 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Το διαζύγιο ήταν η μόνη επιλογή

Για τους λόγους του "διαζυγίου" της ΑΕΚ με τον Γιούρι Ζντοβτς σάς ενημερώσαμε εγκαίρως, πριν αυτό βγει. Το γυαλί είχε ραγίσει πριν από καιρό, ήταν πασιφανές στους παροικούντες το ΟΑΚΑ ότι η σχέση τους δεν είχε πολύ μέλλον και όσα έγιναν στο Μονακό ήταν απλώς η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Τόσο η ήττα και ο αποκλεισμός από τα προημιτελικά του Champions League, διοργάνωση στην οποία είχε επενδύσει πολλά η ΑΕΚ φέτος, όσο και η συμπεριφορά του Σλοβένου στο παιχνίδι, που ουσιαστικά εγκατέλειψε την ομάδα ίσως στο πιο κρίσιμο σημείο του, ήταν οι αφορμές για να δρομολογηθούν οι οριστικές εξελίξεις.

Η ΑΕΚ καλά κάνει και διώχνει τον Σλοβένο τώρα. Μπορεί να πει κανείς ότι δεν έχει κανένα νόημα, αφού έχει ήδη χάσει δύο στόχους (κύπελλο και Champions League), ενώ και στο πρωτάθλημα δεν χάνει με τίποτα την τρίτη θέση στην κανονική περίοδο ούτε και την είσοδό της στα ημιτελικά των πλέι οφ, ενώ ούτως ή άλλως δεν μπορεί να πάει και παραπάνω. Οπότε δεν μπορούν τα πράγματα να γίνουν χειρότερα. Όμως το κλίμα ήταν τόσο βαρύ γι' αυτόν, ώστε δεν θα τον σήκωνε ούτε για μία μέρα παραπάνω.

Ο Ζντοβτς έκανε ένα κρίσιμο λάθος, που πολλοί προπονητές το κάνουν και πάντα το πληρώνουν. Δεν κέρδισε ποτέ τους παίκτες της ΑΕΚ. Επειδή ως χαρακτήρας είναι αγχώδης και οξύθυμος, σε σημείο τέτοιο ώστε δύσκολα να συγκρατεί τις αντιδράσεις του, νευρίαζε πολύ εύκολα με τα λάθη των παικτών του και φώναζε επίσης πολύ εύκολα και πάρα πολύ. Έβαζε τις φωνές ακόμα κι όταν κάποιος παίκτης έβαζε ένα καλάθι ή έβγαζε μια καλή άμυνα, επειδή στην προηγούμενη φάση κάτι δεν είχε πάει καλά. 

Τα περιστατικά με τον Τορίν Γκριν, τον ΤζεϊΚόβαν Μπράουν, ακόμα και με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη πέρυσι, με τους οποίους τσακώθηκε εν ώρα αγώνα και σε κοινή θέα, είναι χαρακτηριστικά. Το ασταμάτητο ροτέισον που κάνει την ώρα του αγώνα με τις συνεχόμενες αλλαγές είναι επίσης κάτι που εκνεύριζε τους παίκτες, οι οποίοι ένιωθαν ότι δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό μπαίνοντας και βγαίνοντας από το παιχνίδι τόσο συχνά.

Όλες αυτές οι συμπεριφορές χαλούσαν το μυαλό των παικτών, ειδικά των πιο παλιών και έμπειρων, οι οποίοι στην ΑΕΚ δεν είναι λίγοι. Έπαιζαν και δεν εκδήλωναν δημόσια τα συναισθήματά τους, διότι ως επαγγελματίες δεν έπρεπε να το κάνουν, όμως δεν είχαν και καμιά πρεμούρα να παίξουν για τον προπονητή τους. Κι όταν οι παίκτες δεν παίζουν και για τον προπονητή, τότε αυτός έχει χάσει το παιχνίδι.

Στους παίκτες δεν άρεσε ούτε η συμπεριφορά του Ζντοβτς στον αγώνα με τη Μονακό. Δεν τους έπεισε αυτό που είπε, ότι το έκανε για να τους ξυπνήσει, αυτοί αισθάνθηκαν περισσότερο ότι τους εγκατέλειψε την πιο κρίσιμη στιγμή. Έτσι δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη αυτό που έλεγε κάποιος την επομένη του αποκλεισμού από το Champions League: "Κανείς παίκτης δεν θα παίξει πλέον για τον Ζντοβτς".

Κι αφού δεν είχε ούτε τους παίκτες του συμμάχους, ο Ζντοβτς είχε χάσει τελείως το παιχνίδι. Μέσα στη διοίκηση δεν υπήρχε έτσι κι αλλιώς σχεδόν κανείς να τον στηρίξει (και πάντως κανείς από τα υψηλά διοικητικά κλιμάκια), είχε στην ουσία μετατραπεί σε ξένο σώμα, επομένως η παρουσία του από εδώ και πέρα κακό θα έκανε στην ομάδα και όχι καλό. Συνεπώς καλά έκανε ο Μάκης Αγγελόπουλος και αποφάσισε να τον διώξει τώρα.

Καλά κάνει, επίσης, που εμπιστεύεται τον Σωτήρη Μανωλόπουλο. Δεν έχει νόημα να βγει στην αγορά τώρα και να ψάξει προπονητή, διότι δεν θα βρει αυτόν που θέλει. Επιπλέον, ο Σωτήρης είναι καταρτισμένος προπονητής, ξέρει την ομάδα, δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής κι έχει μπροστά του κι ένα ικανό δείγμα αγώνων για να δείξει τι μπορεί να κάνει. Και να πείσει αν μπορεί να πάρει τη δουλειά και για του χρόνου. Υπάρχει αυτή η σκέψη στο μυαλό του Αγγελόπουλου, υπάρχουν κι άλλες. Ως το καλοκαίρι θα βρει το χρόνο να τα βάλει όλα κάτω χωρίς πίεση χρόνου και να πάρει την απόφαση.

Για περισσότερη συζήτηση στο twitter @dchryss



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ