26.8 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Το δεκαήμερο που αλλάζουν όλα ή… τίποτα

Η ενίσχυση της περιφέρειας είναι αυτή που προέχει στον Ολυμπιακό, όμως οι "ερυθρόλευκοι" έχουν το νου τους και στην γραμμή των ψηλών!

Κι αυτό γιατί ξεκινά ένα κρίσιμο δεκαήμερο, στο οποίο θα ξεκαθαρίσουν τα πάντα σχετικά με την παραμονή ή όχι των Κεμ Μπιρτς και Νίκολα Μιλουτίνοφ, που "ψάχνονται" για το υπερατλαντικό ταξίδι. Το ΝΒΑ αποτελεί μεγάλο δέλεαρ και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, που βρίσκεται στο Λας Βέγκας για το Summer League, προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα.

Η εβδομάδα που έρχεται θα είναι καθοριστική για το τι μέλλει γενέσθαι στην front line των Πειραιωτών. Ξεκινώντας από τον Μπιρτς, ο Ολυμπιακός θα ανανεώσει αυτόματα με τον παίκτη, αν αυτός δεν βρει ομάδα στην Αμερική μέχρι αύριο (10/7). Βέβαια η διαφορά ώρας με τις ΗΠΑ θα εντείνει την αγωνία μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης (11/7). Στην περίπτωση του 25χρονου Καναδού, οι "ερυθρόλευκοι" δεν μπορούν να κάνουν πολλά, μιας και δεν είναι στο χέρι τους, οπότε περιμένουν να μάθουν αν κάποια ομάδα προτείνει του προτείνει συμβόλαιο. Ειδάλλως, ο Μπιρτς θα παραμείνει στο ΣΕΦ.

Όσο για τον Μιλουτίνοφ, εδώ θα παίξουν τον ρόλο τους οι προθέσεις των Σπερς, που έχουν δεσμευθεί να απαντήσουν στον Σέρβο την Δευτέρα (10/7). Η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς προσπαθεί να υπογράψει επέκταση συμβολαίου με τον Πάου Γκασόλ ενώ στο ρόστερ της υπάρχουν οι ΛαΜάρκους Όλντριτζ και Ντάβις Μπέρτανς. Αν το Σαν Αντόνιο δεν κινηθεί για άλλον ψηλό, τότε θα δημιουργηθεί χώρος για τον Μιλουτίνοφ, στον οποίο θα προτείνουν τριετές συμβόλαιο για ρούκι με απολαβές 4.5 εκατομμυρίων δολαρίων. To opt-out του 23χρονου σέντερ για το ΝΒΑ έχει ισχύ μέχρι τις 20 Ιουλίου, κάτι που σημαίνει πως οι εβδομάδες που ακολουθούν θα παίξουν τον ρόλο τους στον σχεδιασμό του Ολυμπιακού.

Στον Πειραιά, όλοι περιμένουν να ακούσουν τα ευχάριστα για τους δύο σέντερ, ώστε να προχωρήσουν ανενόχλητοι στην συμπλήρωση του ρόστερ για τη νέα σεζόν.

Photo credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ