22.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Το δίλημμα και η… μη λύση του (vid)

Ο Νίκολα Γιόκιτς και ο Νίκολα Βούτσεβιτς διαφώνησαν για το πώς προφέρεται σωστά το όνομά τους, συμφώνησαν όμως πως οι Αμερικανοί έχουν γενικά πρόβλημα με τα ονόματα των ξένων παικτών.

Ο 23χρονος σέντερ των Ντένβερ Νάγκετς που κατάγεται από τη Σερβία αγωνίζεται στο ΝΒΑ από το 2015 και ο 28άχρονος σέντερ των Ορλάντο Μάτζικ, που είναι Μαυροβούνιος, βρίσκεται στις ΗΠΑ από το 2011. Παρότι δεν είναι ρούκι στο «μαγικό κόσμο», οι Αμερικανοί δεν έχουν μάθει ακόμα πώς πρέπει να τους αποκαλούν. Στο περιθώριο της Media Day του φετινού All Star Game, στη Σάρλοτ, ένας δημοσιογράφος ζήτησε από το Βούτσεβιτς να του λύσει την απορία κι εκείνος του απάντησε: «Και τους δύο μάς λένε Νίκολα. Είναι το ίδιο. Είναι σίγουρα Νίκολα, όχι Νικόλα. Γενικά, έχετε πρόβλημα με τα ονόματα των μη Αμερικανών παικτών. Τόσα χρόνια είμαι εδώ, πηγαίνω στα γήπεδα και λέω "δεν είναι αυτό το όνομά μου"».

Ο Γιόκιτς, όμως, είχε διαφορετική άποψη. «Νικόλα με λένε. Νικόλα. Προφανώς, ο Βούτσεβιτς ήθελε να σας μπερδέψει, αλλά δεν με απασχολεί ιδιαίτερα, επειδή όλοι το προφέρετε όπως θέλετε. Είναι ακριβώς το ίδιο όνομα, πάντως. Απλώς, δεν με ενδιαφέρει να σας διορθώνω, παιδιά». Και κάπως έτσι οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι έμειναν με την απορία…



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ