25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Το δέκα το καλό για τον Ηφαιστο

Ο Ηφαιστος έχει... κάστρο και το επιβεβαίωσε και απέναντι στο εντυπωσιακό Περιστέρι. Το 77-73 ήταν η 10η νίκη στο πρωτάθλημα και έβδομη εντός για την ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου που εδραιώθηκε στα πλέι οφ. 

Το Περιστέρι ήταν συγκεντρωμένο στην άμυνα και έλεγξε τα ριμπάουντ στο πρώτο δεκάλεπτο, όταν και προηγήθηκε με 21-18, με τον απολογισμό των εναέριων διεκδικήσεων να είναι 13-6 υπέρ του και τον Ηφαιστο να έχει εκτελέσει 13 έναντι 4 βολών.

Σταδιακά οι γηπεδούχοι ανέβηκαν στα ριμπάουντ με τον Εβανς και πήραν λύσεις από Γκότσερ και Μπράζελτον για να κλείσουν το ημίχρονο προηγούμενοι με 37-31.

Στο 21' ήρθε η πρώτη δικήψια διαφορά για τον Ηφαιστο, 43-33, τα σουτ έμπαιναν από πολλούς παίκτες και στο 25' το σκορ ηταν 51-39. Ο Πεδουλάκης επέλεξε μια άμυνα ζώνης για να περιορίσει την παραγωγικότητα των γηπεδούχων, οι οποίοι πάντως έκλεισαν την περίοδο στο +11, 58-47.

Το Περιστέρι είχε αρχίσει να βρίσκει ρυθμό από τη άμυνά του, ροκάνισε την διαφορά φτάνοντας στον πόντο, 64-63, αλλά ο Φρεϊμάνις με προσωπικό σερί έκανε το 72-63 στο 36'.

Οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν εκ νέου, πήραν επίθεση στο 76-73, ο Βασιλόπουλος βρήκε τρίποντο που δεν μπήκε στα 3'' και το ματς κρίθηκε.

ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ: Ο Ηφαιστος είχε διαφορετικούς ήρωες στην διάρκεια του αγώνα, όμως, το επιθετικό κρεσέντο του Ρόλαντς Φρεϊμάνις την ώρα που το Περιστέρι με μία ακόμα αντεπίθεση πλησίασε στον πόντο στα μέσα της τελευταίας περιόδου, ήταν καθοριστικός.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: ΤΟ Περιστέρι ήταν καλύτερο σε πολλές στατιστικές κατηγορίες, ομως, ο Ηφαιστος σούταρε 10 περισσότερες βολές και πήρε έξι περισσότερους εύκολους πόντους που ήταν σημαντικοί σε ένα τόσο κλειστό παιχνίδι.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ