22 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Το… δέκα το καλό

Ώρα… στέψης στην Ευρωλίγκα. Το δέκατο τίτλο τους θα διεκδικήσουν η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, με τη Φενέρμπαχτσε, στον τελικό του φετινού Φάιναλ Φορ του Βελιγραδίου.

Η «βασίλισσα» θα τεθεί αντιμέτωπη με το συγκρότημα της Κωνσταντινούπολης το βράδυ της Κυριακής (20/05, 21.00) στη «Stark Arena», με τους Τούρκους να θέλουν να υπερασπιστούν τον τίτλο που κατέκτησαν πέρυσι στο «Σινάν Ερντέμ» και τους Ισπανούς να επιθυμούν να επιστρέψουν στο… θρόνο, διεκδικώντας το τρόπαιο για 18η φορά. Ο τρίτος τελικός της «Φενέρ» και ο δωδέκατος τελικός του Σέρβου τεχνικού θα λάβει χώρα στη σερβική πρωτεύουσα, ενώ ο Κώστας Σλούκας θα παίξει για έκτη φορά στην καριέρα του σε τελικό, διεκδικώντας το τέταρτο Ευρωπαϊκό. Ο Σέρβος τεχνικός δεν έχει στη διάθεσή του μόνο το γνωστό τραυματία Όγκνιεν Κούζμιτς, «πάνοπλοι» είναι οι Μαδριλένοι. Διαιτητές θα είναι οι Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία) και Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία).

Ο «μικρός» τελικός ανάμεσα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τη Ζαλγκίρις Κάουνας θα προηγηθεί στις 18.00. Οι Ρώσοι και οι Λιθουανοί θα παλέψουν για την τρίτη θέση, σε ένα παιχνίδι γοήτρου. Διαιτητές θα είναι οι Ντάνιελ Ιερεθουέλο (Ισπανία), Ηλίας Κορομηλάς (Ελλάδα) και Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ