14.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το “γεμάτο” Μιλάνο του Μάικ Τζέιμς

Μια ακόμη ομάδα που μετά από κάποιες σεζόν που δεν κατάφερε να μπει έστω στα play off , ξεκινάει την σεζόν με απαίτηση να κάνει βήματα προς τα εμπρός. Η Αρμάνι Μιλάνο, θα είναι ο τρίτος φετινός αντίπαλος του Ολυμπιακού και πρώτος που θα επισκεφτεί το ΣΕΦ, για την αποψινή αναμέτρηση. Προς αυτήν την κατεύθυνση, των βημάτων εμπρός,  και οι αρκετά σημαντικές κινήσεις που έκαναν με κυριότερες την απόκτηση 2 εκ των πιο ικανών χειριστών στην Ευρώπη , τον γνωστό από το πέρασμα στον ΠΑΟ Mike James και τον Nemanja Nedovic από την Malaga. Καθόλου αμελητέες και οι υπόλοιπες αλλαγές με την προσθήκη του ικανού Ιταλού σκόρερ Della Valle ( PG / SG )  αλλά και του Jeff Brooks ( PF )  από την Malaga επίσης που θεωρώ ότι είναι ένας παίκτης με πολύ καλές προδιαγραφές. Αυτές είναι οι πιο σημαντικές καλοκαιρινές κινήσεις λοιπόν.

Δεν μπορούμε ακόμη να πούμε με σιγουριά κάτι για καμία ομάδα , ούτε για αυτές που νικήσαν η χάσαν παιχνίδια. Έχουμε απλά κάποιες ενδείξεις για το τι θα δούμε στην συνέχεια. Βλέπωντας λοιπόν την εικόνα από τα παιχνίδια της Armani στην BUDUCNOST και εναντίον της Real στο Μιλάνο κάποια πράγματα φαίνεται να είναι ξεκάθαρα.

  • Η Armani θέλει να τρέξει και να ανεβάσει τον ρυθμό.Αυτήν την στιγμή με μικρό δείγμα αγώνων βέβαια είναι στις πάνω θέσεις στις κατοχές που εκδηλώνονται στα πρώτα δευτερόλεπτα ( πάντα σύμφωνα με το SYNERGY SPORTS )  και επίσης είναι και από τις πιο αποτελεσματικές και μάλιστα με αρκετά σουτ 3 πόντων επάνω σε ανοργάνωτη άμυνα. ( Σε 2 ματς έχουν πολύ μεγάλη αναλογία στο πόσα σουτ 3 πόντων εκτελούν. )
  • Ηγέτης και κυρίως δημιουργός του όλου συνόλου θα είναι ο Jamesο οποίος δίνει τον ρυθμό. Δίπλα του ο Nedovic με παρόμοια χαρακτηριστικά με ικανότητα και αυτός να σπρώξει την ομάδα γρήγορα στο άλλο μισό. Αυτοί οι 2 μπορούν και να πασάρουν , να πάνε την μπάλα μέχρι το αντίπαλο καλάθι αλλά έχουν ικανότητα και στο τρίποντο. Συνεπώς με απλά λόγια η επιστροφές πίσω είναι σημαντικός παράγοντας σε αυτό το παιχνίδι.
  • Έχουν σε 2 παιχνίδια τις πιο πολλές κατοχές από τους χειριστές με PnR, αλλά με χαμηλή αποτελεσματικότητα για την ώρα. Mike James έχει πάρει τα μισά και οι Nedovic και Micov τα υπόλοιπα. Συνεπώς είναι μια ομάδα που για την ώρα θα πάει σε αρκετές κατοχές από Pick and Roll , πολλά από τα οποία είναι στο transition αλλά και πάρα πολλά στο μισό γήπεδο. Για την ώρα δεν έχουν και τόσο αποτέλεσμα στην Euroleague , παρόλα αυτά με υψηλή αποτελεσματικότητα στην εσωτερική τους λίγκα … και πάλι με πολλές κατοχές.
  • Εδώ να βάλουμε και τα σουτ από dribbleπου κάποια από αυτά προέρχονται από τα Pick and Roll. Ψηλά σε κατοχές στην Euroleague και στην Ιταλία αλλά χαμηλά στην Euroleague και ψηλά στην Ιταλία σε αποτελεσματικότητα. Είναι βέβαιο ότι βγαίνοντας από τα screen στην μπάλα  θα προσπαθήσουν σκοράρουν αμέσως.
  • Επίσης κομμάτι τουPick and Roll είναι οι 2 ικανοί finishers που διαθέτουν , Kaleb Tarczewski και Arturas Gudaitis. Ειδικά ο πρώτος στήνει πολύ καλά screen και μπορεί να κόψει δυνατά στο καλάθι και να τελειώσει αποτελεσματικά.
  • Μια διαφοροποίηση στο στυλ τους δίνει ο OFF SCREEN παίκτης Dairis Bertans , ένας παίκτης που μπορεί να βγει γρήγορα και να εκτελέσει.

 

Χωρίς να υποτιμάμε τους άλλους παίκτες φυσικά στεκόμαστε σε αυτά κυρίως τα σημεία. Έχουν πολύ ικανό ρόστερ.

Κενά διαστήματα και αμυντικά κενά

Τώρα στα αρνητικά σημεία τους , έδειξαν να έχουν μεγάλες αποκλίσεις στην απόδοση τους μέσα στο ίδιο παιχνίδι. Εκτός στο Μαυροβούνιο αλλά και στο Μιλάνο , είχαν νεκρά σημεία. Στον εντός έδρας αγώνα με την Real πατώντας γκάζι στο πρώτο δεκάλεπτο θα μπορούσαν να είναι επάνω όχι μόνο 28-13 αλλά και 2 παραπάνω καθώς έχασαν lay-up στο τέλος του δεκαλέπτου. Στην συνέχεια όμως δεν είχαν απάντηση στην δυσκολία που προέκυψε με την άμυνα που είχαν επιλέξεί επάνω στον Carroll. Μόλις η Real έδειξε αντίδραση δεν μπόρεσαν να ξαναπιάσουν ποτέ τον ρυθμό του πρώτου δεκαλέπτου και σταδιακά παρέδωσαν τα ηνία στην Real. Πάλεψαν το παιχνίδι μέχρι το τέλος βέβαια αλλά δεν σου έδιναν ποτέ την αίσθηση ότι είχαν τον έλεγχο. Γενικά είναι λογικό να αντιμετωπίζουν δυσκολίες καθώς είναι μια νέα ομάδα , καθώς μπορεί να κράτησαν αρκετούς παίκτες από πέρσι όμως άλλαξαν τα “κυρίως πιόνια” τους και θα πάρει καιρό μέχρι να βρούνε την χημεία που πρέπει.

Επίσης αμυντικά αντιμετωπίζουν πρόβλημα καθώς σε κανένα από τα 2 παιχνίδια δεν έδειξαν αμυντική προσήλωση στον βαθμό που πρέπει για την EUROLEAGUE. Η Real χωρίς τον  Llull έβαλε αρκετά εύκολα καλάθια. Στα Pick and Roll με τον Tarczewski κυρίως προσπαθούν να παίξουν επιθετικά αλλά δέχτηκαν αρκετά καλάθια από την κάλυψη στην ρακέτα που δεν υπήρχε. Επίσης αποφάσισαν να αλλάξουν όλα τα OFF SCREEN του Carroll και η Real τους “χτύπησε” πολύ έξυπνα σε αυτήν την απόφαση. Εδώ να πούμε ότι δεν αποκλείεται να χρησιμοποιήσουν και κάποια ζώνη.

Γενικά πρόκειται για μια ομάδα που φτιάχνεται και είναι βέβαιο ότι παιχνίδι με παιχνίδι θα εμφανίζεται καλύτερη καθώς χρειάζεται χρόνος.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ