13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το γήπεδα του ΝΒΑ (δεν) ανοίγουν

Το νέο πρωτάθλημα του ΝΒΑ θα ξεκινήσει στις 22 Δεκεμβρίου και η διοργανώτρια αρχή έχει ήδη εκφράσει την επιθυμία της οι αγώνες να διεξαχθούν παρουσία φιλάθλων, έστω κι αν ο αριθμός τους θα είναι μειωμένος.

Ωστόσο, μόλις τέσσερις -από συνολικά τριάντα- έχουν πειστεί μέχρι στιγμής να επιτρέψουν στον κόσμο τους να δώσει το παρών στις κερκίδες, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. Πρόκειται για τους Γιούτα Τζαζ, τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, τους Ατλάντα Χοκς και τους Μέμφις Γκρίζλις.

Η σεζόν 2019-2020 ολοκληρώθηκε στη «φούσκα» της Disney World του Ορλάντο, χωρίς κόσμο. Μόνο στενά συγγενικά πρόσωπα των παικτών βρέθηκαν στις εξέδρες κι αυτά όχι από την αρχή των παιχνιδιών, αλλά μόνο στα τελευταία ματς των πλέι οφ. Τη νέα αγωνιστική περίοδος, 2020-2021, οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στα γήπεδα των ομάδων.

Σύμφωνα με το αρχικό πλάνο, το παρών στα κλειστά μπορεί να δίνει το 25% των φιλάθλων, ανάλογα με τη χωρητικότητα του γηπέδου, εννοείται φορώντας μάσκα, διατηρώντας τις αποστάσεις και με όσους ακόμα περιορισμούς επιβάλλονται λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Το ποσοστό αυτό θα μπορούσε να αυξηθεί και στο 50%, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Ωστόσο, η εξάπλωση του ιού COVID-19 προβληματίζει τις ομάδες, καθώς δεν έχει περιοριστεί και κρίνεται μη ασφαλής -για την υγεία όλων- η παρουσία κόσμου στα γήπεδα. Έτσι, μόλις τέσσερις ομάδες δέχθηκαν -έως τώρα- να ανοίξουν τις πύλες των εγκαταστάσεών τους για τον κόσμο τους. Οι Γιούτα Τζαζ ανακοίνωσαν πως θα επιτρέψουν την είσοδο στη «Vivint Smart Home Arena» σε περιορισμένο αριθμό φιλάθλων, περίπου 1.500, κυρίως στις σουίτες και σε συγκεκριμένα σημεία του κλειστού. Θα υπάρχει περιορισμένη πρόσβαση και στους ανελκυστήρες, τα καταστήματα (όσο τεθούν σε λειτουργία) και τις τουαλέτες.

Στην «Chesapeake Energy Arena» οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ θα τοποθετήσουν ανιχνευτές, που θα προειδοποιούν όλους όσοι δεν τηρούν τις αποστάσεις. Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική, αλλά θα μπορεί να αφαιρεθεί για λίγο, για να φάει ή πιει κάποιος.

Επίσης 1.500 φιλάθλους ανακοίνωσαν πως θα έχουν οι Ατλάντα Χοκς στα εντός έδρας παιχνίδια τους στη «State Farm Arena», αλλά από τις 20 Ιανουαρίου και μετά. Οι πρώτες αναμετρήσεις θα διεξαχθούν μεταξύ συγγενών και φίλων, οι οποίοι θα επιλεγούν από τα «γεράκια».

Οι Μέμφις Γκρίζλις γνωστοποίησαν, από την πλευρά τους, πως θα ανοίξουν το «FedExForum», χωρητικότητας 18.200 θέσεων, για περίπου 3.600 φιλάθλους. Στην εγκατάσταση θα τοποθετηθούν 300 σταθμοί καθαρισμού χεριών με αντισηπτικό υγρό, προκειμένου οι φίλαθλοι να έχουν εύκολη πρόσβαση για απολύμανση, ανά πάσα στιγμή. Τόσο το προσωπικό όσο και οι φαν θα πρέπει να διατηρούν απόσταση δύο μέτρων, ενώ θα απαγορεύονται οι ασπίδες προσώπου, οι μαντήλες και οι μπαντάνες, αντί της προστατευτικής μάσκας που επιβάλλουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ