20.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Το βράδυ που ο Κρις Ντουχόν έγινε… Χουντίνι (vid)

Σαν σήμερα (29/11) πριν από δώδεκα χρόνια, ο Κρις Ντουχόν έγινε από το... πουθενά μέρος της ιστορίας των Νιου Γιορκ Νικς. Το Basketa.gr θυμάται.

Το όνομά του μπορεί να μην σας λέει τίποτα. Δεν θα πρέπει να νιώσετε άσχημα γι' αυτό... Ωστόσο ο Κρις Ντουχόν ήταν ένας από τους πολλούς πόιντ γκαρντ που έχουν παίξει πολλά παιχνίδια στο ΝΒΑ (για την ακρίβεια 606), όμως δεν έκαναν ποτέ το «ξεπέταγμα» που θα τους έφερνε στην κατηγορία των σταρ.

Ωστόσο πολλοί άνθρωποι «ζουν το παραμύθι» για ένα και μόνο βράδυ. Βρίσκονται στη βραδιά τους, όταν όλα τους πηγαίνουν όπως τα θέλουν.

Στις 29/11/2008 αυτό συνέβη με τον Κρις Ντουχόν, στην εντός έδρας νίκη των Νιου Γιορκ Νικς επί των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς με το χορταστικό 138-125.

Ο νυν προπονητής των Μπρούκλιν Νετς Μάικ Ντ' Αντόνι, μετά από μία επιτυχημένη θητεία στους Φοίνιξ Σανς όπου καθιέρωσε την περίφημη επίθεση των επτά ή λιγότερων δευτερολέπτων, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να βγάλει τους ιστορικούς Νικς από την αφάνεια.

Άλλωστε η τελευταία τους επιτυχία ήταν η πορεία μέχρι τους τελικούς του ΝΒΑ το 1999, ενώ την αμέσως επόμενη σεζόν είχαν φτάσει μέχρι τους τελικούς της Ανατολής όπου ηττήθηκαν από τους Ιντιάνα Πέισερς.

Μαζί με τον καινούριο προπονητή, στο «Μεγάλο Μήλο» είχε φτάσει όμως και ο πόιντ γκαρντ Κρις Ντουχόν, ούτως ώστε να αποτελέσει το βασικό πόιντ γκαρντ των Νικς, μετά από μία τετραετία στους Σικάγο Μπουλς.

Ο τελευταίος σ' εκείνη την αναμέτρηση είδε να «πιάνει» ό,τι δοκίμαζε. Κάθε του πάσα μετατρεπόταν από τους συμπαίκτες του σε ασίστ κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τελειώσει την αναμέτρηση με 22 τελικές πάσες. Δεν ήταν μόνο ένα ατομικό ρεκόρ που ουδέποτε θα μπορούσε ο ίδιος να πλησιάσει (άλλωστε κατά μέσο όρο στην καριέρα του έδινε 4,4 ασίστ ανά παιχνίδι), αλλά κι ένα ρεκόρ ολόκληρων των Νικς που ακόμα και τώρα δεν έχει καταρριφθεί και δύσκολα θα συμβεί κάτι τέτοιο στο μέλλον.

Η συνέχεια της καριέρας του όχι μόνο δεν ήταν ανάλογη, αλλά πήρε την... κατηφόρα. Μόλις το 2013 και σε ηλικία 31 ετών, μετά από τα αποτυχημένα περάσματά του από τους Ορλάντο Μάτζικ και τους Λος Άντζελες Λέικερς, αποσύρθηκε από τα γήπεδα.

Όσοι φίλοι των Νικς είδαν εκείνον τον αγώνα, δεν θα ξεχάσουν ποτέ το βράδυ που ο άσημος Κρις Ντουχόν ντύθηκε... Χουντίνι και «μάγεψε» τους πάντες. Δυστυχώς για τον ίδιο και για την ομάδα, αυτό δεν θα γινόταν ποτέ ξανά.

Αν πάντως έχει να θυμάται κάτι ακόμα ο Ντουχόν από την πορεία του στα γήπεδα, αυτό θα είναι το πρωτάθλημα που κατέκτησε στην πρώτη του σεζόν στο κολέγιο του Ντιουκ, όταν οι «μπλε διάβολοι» του Μάικ Σιζέφσκι είχαν κατακτήσει τον τίτλο στο Final 4 που έλαβε χώρα στη Μινεσότα, νικώντας στον τελικό τους Αριζόνα Γουάιλντκατς.

Πλέον εκτελεί χρέη βοηθού προπονητή. Αρχικά στο κολέγιο του Μάρσαλ δίπλα στον Νταν Ντ' Αντόνι (νεότερο αδερφό του πρώην κόουτς του Μάικ) και πλέον στο Ιλινόι Στέιτ, «υπηρετώντας» το πρόγραμμα του τεχνικού Νταν Μίλερ.

Την τελευταία πενταετία ο 38χρονος πλέον Ντουχόν συνελήφθη δύο φορές, αμφότερες για παραβάσεις σχετικές με την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ αλλά και χωρίς δίπλωμα...

Δείτε ορισμένες στιγμές από την απίστευτη εμφάνισή του:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ