23.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το βράδυ που ο Κονατέ σκέπασε τον ουρανό (vids)

Τα δύο απανωτά DNP του Άλαν Χέρντον «φώναζαν» από μακριά ότι μετρούσε αντίστροφα στη Θεσσαλονίκη. Ο ΠΑΟΚ έψαξε για μία γνωστή και σίγουρη λύση, ψάχνοντας τις περιπτώσεις του Λουκά Μαυροκεφαλίδη -δεν λύθηκε το συμβόλαιο του με το Περιστέρι- του Σον Έβανς -κατέληξε στο Λαύριο- και του Τερέλ Παρκς -συνεχίζει στο Ισραήλ- αλλά κατέληξε σε αυτήν του Σαγκαμπά Κονατέ.

 


Ο φόργουορντ-σέντερ από το Μάλι δεν έχει βέβαια τα χαρακτηριστικά αυτών των παικτών, αφού είναι άπειρος και μοιάζει περισσότερο με... ζαριά. Σε σύγκριση όμως με τη μηδενική προσφορά του Χέρντον, η λογική λέει ότι κάτι περισσότερο θα δώσει. Σίγουρα θα δώσει κάτι που έλειπε ως τώρα από το ρόστερ του ΠΑΟΚ, το στοιχείο της απειλής προς τους αντιπάλους μέσα από τη ρακέτα, στην άμυνα του Δικεφάλου. Μπορεί να λειτουργήσει ως φόβητρο δηλαδή αφού αυτό είναι και το βασικό χαρακτηριστικό του παιχνιδιού του, αυτό για το οποίο είναι περισσότερο γνωστός αφού είναι... σεσημασμένος μπλοκέρ.

 


Ο Κονατέ είναι ύψους μόλις 2.05, όμως η τάπα δεν είναι μόνο θέμα ύψους. Στα 81 παιχνίδια του στο Ουέστ Βιρτζίνια μέτρησε 191 τάπες (2,36 μέσος όρος) ενώ υπήρξε ένα παιχνίδι στο οποίο έδωσε την αίσθηση ότι... σκέπασε τον ουρανό. Ήταν απέναντι στο Μπέιλορ, στις 20 Φεβρουαρίου 2018, όταν «άγγιξε» το triple-double με 10 πόντους, 10 ριμπάουντ και εννιά τάπες! Ήταν ένα από τα 11 κολεγιακά παιχνίδια, στα οποία είχε 5+ τάπες.

 

 

Η δεύτερη από τις τρεις χρονιές του στο NCAA (2017-18) ήταν συνολικά η καλύτερη του Σαγκαμπά  Κονατέ (10,81 πόντοι, 7,64 ριμπάουντ σε 36 ματς) αλλά και εκείνη που άρχισε να δημιουργεί για τον νέο παίκτη του ΠΑΟΚ, τη φήμη του μεγάλου μπλοκέρ. 116 τάπες σε 36 ματς (3,22 ανά αγώνα) δεν είναι μικρή υπόθεση. Δείτε τα όλα στο παρακάτω βίντεο.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ