25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Το βλέμμα στην επόμενη μέρα

Στην ΑΕΚ ήρθε ο ουρανός σφοντύλι το βράδυ της Δευτέρας στο ΟΑΚΑ και δεν άξιζε να πάθει αυτό που έπαθε από τον Παναθηναϊκό. Όχι να αποκλειστεί από τον τελικό των πλέι οφ. Aυτό κανείς δεν μπορεί να της το καταλογίσει, άλλωστε έπαιζε απέναντι σε μια ομάδα ανώτερη σε όλους τους τομείς, αγωνιστικούς και εξωαγωνιστικούς, και συνιστά, μάλιστα, πρόοδο το ότι πήρε μια νίκη, τη στιγμή που πέρυσι αποκλείστηκε με τρεις εύκολες ήττες από τον Ολυμπιακό.

Δεν άξιζε να διασυρθεί. Διότι είχε εμφανίσει καλό πρόσωπο ως τώρα στα πλέι οφ και κόντρα στο Ρέθυμνο και στα τρία πρώτα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και έπειθε ότι είναι ανταγωνιστική. Όμως το παιχνίδι της Δευτέρας στράβωσε πολύ από την αρχή και το κακό για την ΑΕΚ ήταν ότι βρήκε απέναντί της έναν Παναθηναϊκό πεινασμένο, που ήθελε να εξιλεωθεί για όλες τις αμαρτίες των προηγούμενων ημερών και δεν άφησε ούτε στιγμή το πόδι από το γκάζι. Ήθελε να την διαλύσει για να ρίξει λήθη στο παρελθόν και να πάρει κουράγιο για τους τελικούς, και την διέλυσε.

Βεβαίως η ΑΕΚ δεν πρέπει να σταθεί περισσότερο σε αυτό το παιχνίδι, άλλωστε είτε με έναν πόντο είτε με 40 η ήττα είναι ήττα και στο κάτω κάτω κανείς δεν είχε την απαίτηση από αυτήν να παίξει φέτος στον τελικό των πλέι οφ. Άσχετα αν η εξέλιξη των ημιτελικών δημιούργησε τέτοιες προσδοκίες, βάζοντας ταυτόχρονα, όμως, και επιπλέον πίεση, όπως σωστά παρατήρησε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος. 

Ούτε στη σειρά του μικρού τελικού πρέπει να σταθεί. Είτε τρίτη βγει είτε τέταρτη είναι το ίδιο και το αυτό, καμία απολύτως σημασία δεν έχει. Ενδεχομένως μια νίκη επί του Άρη (αυτός θα είναι ο αντίπαλός της, εκτός κι αν γυρίσει ο ουρανός ανάποδα...) να χαροποιήσει όσους τρέφουν και τρέφονται από την αντιπαλότητα που έχει αναπτυχθεί από πέρυσι με τους "κίτρινους" της Θεσσαλονίκης, αλλά στην πραγματικότητα κανένα νόημα δεν έχει.

Από τη στιγμή που έσβησε οριστικά το όνειρο της συμμετοχής στον τελικό των πλέ οφ, αυτό που πρέπει να απασχολήσει την ΑΕΚ από εδώ και πέρα είναι η επόμενη μέρα. Πώς θα φτιάξει το καλοκαίρι την ομάδα ώστε να μπορέσει του χρόνου να κάνει ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με πέρυσι. Ο Μάκης Αγγελόπουλος, βγαίνοντας από μίτινγκ που είχε με τον διευθύνοντα σύμβουλο Χάρη Κουτά και τον Σωτήρη Μανωλόπουλο αμέσως μετά το παιχνίδι της Δευτέρας, προανήγγειλε σε πηγαδάκι δημοσιογράφων ότι το μπάτζετ του χρόνου θα κινηθεί πάνω κάτω στα φετινά επίπεδα, αλλά η ομάδα θα έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά. Θα είναι πιο αθλητική, πράγμα που αποτελεί επιθυμία του Σωτήρη Μανωλόπουλου και εναρμονίζεται με τις σύγχρονες απαιτήσεις του μπάσκετ. Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ προανήγγειλε και δύο μεταγραφές ξένων με αυτές τις προδιαγραφές. 

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, εκείνο που έχει σημασία είναι να αποφύγει η ΑΕΚ τα λάθη που έχει κάνει σωρηδόν την τελευταία διετία και να φροντίσει να ξοδέψει τα χρήματά της έτσι ώστε να πιάσουν τόπο. Ακόμα κι αν δεν αυξηθεί το μπάτζετ, αν γίνουν σωστές επιλογές, η ομάδα μπορεί να παρουσιαστεί πολύ καλύτερη και πιο ανταγωνιστική. Αλλά γι' αυτό χρειάζεται σχέδιο, προσοχή και εμπιστοσύνη στον προπονητή. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ