22.5 C
Athens
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Το Βελιγράδι θέλει Euroleague και EuroCup

Το Βελιγράδι έχει βάλει σοβαρή υποψηφιότητα για την τελική φάση της Ευρωλίγκας και του EuroCup αν και εφόσον οι ομάδες επιστρέψουν στα γήπεδα. Η επιθυμία να φιλοξενήσουν το φινάλε των δύο επίσημων διοργανώσεων ήρθε από τα πλέον επίσημα χείλη, τον πρώτο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Ο Βούτσιτς μίλησε στην τηλεόραση της Σερβίας και επιβεβαίωσε πως το Βελιγράδι, μαζί με την Αθήνα, το Κάουνας και την Κολωνία είναι υποψήφιες για να διοργανώσουν αυτή την τελική φάση. "Συνεργαζόμαστε με τον Ερυθρό Αστέρα και την Παρτιζάν για να φιλοξενήσουμε και τα δύο τουρνουά. Θα καλωσορίσουμε με αυτόν τον τρόπο περίπου 3.000 άτομα στο Βελιγράδι, αλλά και στο Νόβι Σαντ, οι οποίοι θα μείνουν στα ξενοδοχεία μας".

Για την κυβέρνηση του Βούτσιτς οι αγώνες της Ευρωλίγκας και του EuroCup θα είναι μια τονωτική ένεση στην οικονομία, η οποία ταλαιπωρείται, όπως και σε όλες τις χώερς του πλανήτη εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Ο Ερυθρός Αστέρας βρίσκεται στην 14η θέση της βαθμολογίας της Ευρωλίγκας με ρεκόρ 11-17, ενώ η Παρτιζάν είναι από τα φαβορί του EuroCup και έχει προκριθεί με ρεκόρ 5-1 στα play offs της διοργάνωσης.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ