27.5 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Το βίντεο με την συμπλοκή στις Φιλιππίνες και οι αντιδράσεις (vid)

Η γενική σύρραξη στον αγώνα Φιλιππίνες - Αυστραλία στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Προκριματικής Φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 έκανε το γύρο του κόσμου και εννοείται πως αποτελεί θέμα συζήτησης παντού. Ανάμεσα σε μπασκετικούς και μη. Το τελευταίο βίντεο έχει όλη την συμπλοκή από την αρχή ως το τέλος, με τους παίκτες να γίνονται πρωταγωνιστές σε διάφορες σκηνές που έχουν να κάνουν με άλλα αθλήματα και σίγουρα όχι με μπάσκετ. Και μαζί τους στο χορό μπαίνουν και διάφοροι με.. καρτελάκια που λέμε εδώ στο χωριό μας, οι οποίοι βρίσκονταν κοντά στις γραμμές και γύρω από τον αγωνιστικό χώρο. Κάτι που μπορείτε να δείτε και στην κεντρική φωτογραφία με τον Σόμπεϊ, τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, να δέχεται μια "γεμάτη" μπουνιά στο πρόσωπο.

Παράλληλα, έφτασαν και οι πρώτες επίσημες αντιδράσεις. Η FIBA διέταξε έρευνα , προκειμένου να υπάρξουν αποφάσεις για ποινές, οι οποίες θα ανακοινωθούν το συντομότερο δυνατό όπως τόνισε σε σχετική της ανακοίνωση. Η ομοσπονδία της Αυστραλίας εξέδωσε ανακοίνωση με δήλωση του Άντονι Μουρ, του διοικητικού υπεύθυνου:

"Λυπούμαστε βαθιά για το συμβάν στο αποψινό παιχνίδι ανάμεσα στους Βοοmers και τις Φιλιππίνες στη Μανίλα. Είμαστε απογοητευμένοι με ότι συνέβη και με τον δικό μας ρόλο σε αυτό. Αυτό δεν είναι το πνεύμα με το οποίο θα πρέπει να παίζεται οποιοδήποτε άθλημα και σίγουρα δεν είναι το πνεύμα με το οποίο εμείς στοχεύουμε να παίζουμε μπάσκετ. Ζητάμε συγνώμη από τους φιλάθλους μας και θα περιμένουμε τις ποινές που θα επιβληθούν".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ