23.1 C
Athens
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024

Το αύριο της Ευρωλίγκας (vids)

Η απήχηση της Ευρωλίγκας στο ευρωπαϊκό μπασκετικό κοινό είναι μεγάλη, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τους σκάουτ από το ΝΒΑ, οι οποίοι σταδιακά χάνουν το ενδιαφέρον τους γι' αυτήν. Ο λόγος; Η μετατροπή της σε μια "γερασμένη" διοργάνωση.

Έτσι την αποκάλεσε μιλώντας στο ESPN ένα στέλεχος ομάδας του ΝΒΑ, που παρακολούθησε το πρόσφατο φάιναλ φορ της Βιτόρια."Οι περισσότεροι από τους καλύτερους παίκτες αυτής της λίγκας είναι κοντά ή λίγο πάνω από τα 30, οπότε πρακτικά η πόρτα του ΝΒΑ έχει κλείσει γι' αυτούς", είπε χωρίς φυσικά να έχει άδικο.

Πέρυσι στο φάιναλ φορ είχαν πάει ένα σωρό σκάουτ και άλλα στελέχη ομάδων του ΝΒΑ επειδή έπαιζε ο Λούκα Ντόντσιτς, ωστόσο φέτος που δεν υπήρχε Ντόντσιτς, δεν πήγαν ούτε οι μισοί. Γενικότερα η Ευρωλίγκα φέτος δεν είχε πολύ ταλέντο να επιδείξει, τουλάχιστον από αυτό που ενδιαφέρει τα "λαγωνικά" της άλλης πλευράς του Ατλαντικού. Ένας ο Γκόγκα Μπιτάτζε, που έπαιξε για λίγο στην Μπούντουτσνοστ και πιθανόν να είναι lottery pick στο φετινό ντραφτ, κι ένας ο Γιοβέλ Ζουσμάν της Μακάμπι, ο οποίος είναι επίσης επιλέξιμος στο φετινό ντραφτ.

Υπ' αυτή την έννοια έχει ενδιαφέρον να δούμε σε ποιους παίκτες θα εστιάσουν του χρόνου την προσοχή τους οι σκάουτ του ΝΒΑ, που θα παρακολουθήσουν την Ευρωλίγκα.

Τέο Μαλεντόν (Βιλερμπάν)

Γεννημένος το 2001 είναι ένας πόιντ γκαρντ ύψους 1.92, ο οποίος έκανε θραύση φέτος στο γαλλικό πρωτάθλημα φορώντας για πρώτη φορά τη φανέλα της ανδρικής ομάδας της Βιλερμπάν. Είχε κατά μέσο όρο 7,4 πόντους με 40% στο τρίποντο και 2,2 ασίστ σε 18 λεπτά συμμετοχής και αναδείχθηκε καλύτερος νέος παίκτης του φετινού πρωταθλήματος. Την επόμενη σεζόν θα κάνει ντεμπούτο στην Ευρωλίγκα με τη φανέλα της Βιλερμπάν και στις ΗΠΑ θεωρούν ότι μπορεί να βρεθεί ακόμα και στα πρώτα πέντε νούμερα του ντραφτ του ΝΒΑ!

Ντένι Αβντίγια (Μακάμπι)

Γεννημένος το 2001 έκανε φέτος το ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα με την Μακάμπι αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις. Είναι ένας φόργουορντ με ύψος 2.05 και πολύ καλό περιφερειακό σουτ, στον οποίον έδωσε ευκαιρίες φέτος ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και θα του δώσει περισσότερες και του χρόνου. Άλλωστε και γι' αυτόν στην Αμερική λένε ότι προορίζεται για μία από τις πρώτες πέντε θέσεις του ντραφτ.

Ουσμάν Γκαρούμπα (Ρεάλ)

Γεννημένος το 2002 είναι μια περίπτωση Ισπανού... Αντετοκούνμπο. Οι γονείς του είναι Νιγηριανοί μετανάστες, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στην Ισπανία, όποως γεννήθηκαν αυτός και τα αδέρφια του. Έχει ύψος 2,01 και παίζει σε θέσεις φόργουορντ και σέντερ, όπου διαπρέπει χάρη στα εξαιρετικά αθλητικά προσόντα του.  Τον περασμένο Οκτώβριο ο Πάμπλο Λάσο τον χρησιμοποίησε για πρώτη φορά σε αγώνα της ACB και σε ηλικία 16,5 ετών έγινε ο τρίτος νεότερος σε ηλικία παίκτης που έκανε το ντεμπούτο του στι ισπανικό πρωτάθλημα με τη Ρεάλ μετά τους Ντόντσιτς και Νούνιεθ. Την επόμενη σεζόν θεωρείται βέβαιο ότι ο Λάσο θα τον μονιμοποιήσει στην πρώτη ομάδα.

Φραντζ Βάγκνερ (Άλμπα)

Γεννημένος το 2001 είναι ένας σμολ φόργουορντ με ύψος 2,01, ο οποίος μονιμοποιήθηκε φέτος στην πρώτη ομάδα της Άλμπα έχοντας σε 30 αγώνες 4,4 πόντους και 1,3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Και καθώς είναι πολύ πιθανό του χρόνου η Άλμπα να παίξει στην Ευρωλίγκα, θα τον δούμε και σε αυτή τη διοργάνωση, αν μέχρι τότε δεν έχει αποφασίσει να παίξει σε κάποιο από τα αμερικάνικα πανεπιστήμια που τον πολιορκούν.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ