16.7 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Το αφιέρωμα της FIBA στον Νίκο Παππά (vids)

Με αφορμή το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 του 2018 στη Λετονία, η FIBA θυμάται μερικές από τις πιο μαγικές στιγμές της ιστορίας των U18 πρωταθλημάτων. Ανάμεσα τους φυσικά έχουν θέση και μερικές ελληνικές, όπως αυτή της κατάκτησης του χρυσού στο πρωτάθλημα U18 που διοργανώθηκε στον Πύργο το 2008. Πρωταγωνιστής δεν είναι άλλος από το Νίκο Παππά, ο οποίος πήρε κατά κάποιο τρόπο την "εκδίκησή" του για το χαμένο τρίποντο του τελικού του 2007.

https://youtu.be/xXV735GeBSE

Η Ελλάδα, στο τουρνουά του 2008 πέτυχε ένα αήττητο σερί 8-0, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον το γεγονός ότι βρισκόταν στην έδρα της και κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου με μία εξαιρετική εμφάνιση του Νίκου Παππά ο οποίος τελείωσε το πρωτάθλημα με 13,4 πόντους κατά μέσο όρο ενώ στον τελικό συγκεκριμένα κατάφερε να πετύχει 14 πόντους και 7 ριμπάουντ, εξασφαλίζοντας μία θέση στο All-Star Five μαζί με τον επίσης εκπληκτικό Κώστα Σλούκα

https://youtu.be/s7oxhiGGRes

 

Η ιστορία βέβαια δεν τελειώνει εκέι, αφού ο νυν άσος του Παναθηναϊκού κατάφερε να οδηγήσει την Εθνική Νέων στην κατάκτηση ενός ακόμα χρυσού στο Ευρωπαϊκό του 2009, μαζί με ένα αργυρό στο Παγκόσμιο του 2009, κατακτώντας εκ νέου και στα δύο μία θέση στο All- Star Five.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ