16 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Το… ασήκωτο πρόγραμμα της Ευρωλίγκας (pic)

Επίπονο και ιδιαίτερα κουραστικό για τους παίκτες είναι το πρόγραμμα της Ευρωλίγκας, που περιλαμβάνει μέχρι και διπλές αγωνιστικές μέσα σε μία εβδομάδα.

Η ηλεκτρονική έκδοση της «Mundo Deportivo» δημοσίευσε έρευνα που σοκάρει. Τα τριάντα ματς της κανονικής περιόδου -όπως ισχύει από πέρυσι με την αλλαγή στο σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης- καταπονούν τους παίκτες, που παράλληλα με τις υποχρεώσεις που έχουν με τις ομάδες τους στα εγχώρια πρωταθλήματα τραυματίζονται σε μεγαλύτερη συχνότητα εν συγκρίσει με το παρελθόν. Όπως υπολογίζει η ισπανική εφημερίδα έχουν χαθεί έως τώρα 436 παιχνίδια εξαιτίας τραυματισμών, με τις ομάδες που έχουν υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα να είναι η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ολυμπιακός.

Επίσημα, οι τραυματισμοί ανέρχονται αισίως στους εξήντα. Μόνο η «βασίλισσα» έχει δει οκτώ παίκτες της να τίθενται νοκ άουτ, χωρίς φυσικά να υπολογίζεται ο Σέρχιο Γιουλ, ο οποίος χτύπησε το καλοκαίρι με την Εθνική Ισπανίας. Οι Τζέφρι Τέιλορ και Άντονι Ράντολφ, από την πλευρά τους, έχουν ήδη «προλάβει» να τραυματιστούν δύο φορές φέτος. Οκτώ απώλειες μετράει και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στους «ερυθρόλευκους», με τη Βαλένθια να έχει έξι παίκτες στη σχετική λίστα και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας πέντε, ενώ ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να θεωρεί εαυτόν… τυχερό, με μόνο δύο τραυματίες.

Οι αντιδράσεις, από πέρυσι, δεν ήταν λίγες από παίκτες και προπονητές που αναγκάστηκαν να χάσουν παιχνίδια οι πρώτοι και να αλλάξουν τακτική οι δεύτεροι, ώστε να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Η σύγκριση με το ΝΒΑ είναι αναπόφευκτη, μόνο που στην άλλη άκρη του Ατλαντικού οι συνθήκες είναι τελείως διαφορετικές, ενώ τα τελευταία χρόνια γίνονται προσπάθειες για βελτίωση του προγράμματος, ώστε να αποφευχθεί η μεγάλη καταπόνηση και φυσικά να μειωθούν τα χαμένα παιχνίδια από τους αστέρες, τους οποίους θέλει ο κόσμος να βλέπει να αγωνίζονται κι όχι να μένουν στον πάγκο. Ακολουθεί ο πίνακας με όλους τους παίκτες της Ευρωλίγκας, που επλήγησαν από τραυματισμό, όπως δημοσιεύτηκε από τη «Mundo Deportivo»



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ