24.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Το αρνητικό ρεκόρ 115 αγώνων επιβεβαίωσε την “τρύπα”

Κανείς δεν περίμενε το χθεσινό παιχνίδι με τη Μακάμπι για να διαπιστώσει την αδυναμία του Παναθηναϊκού στο ριμπάουντ. Ωστόσο όχι τόσο το -10 του συνολικού συντελεστή, όσο τα 21 επιθετικά ριμπάουντ της αντιπάλου του την επιβεβαίωσε με τον πιο οδυνηρό τρόπο και αποτελούν αρνητικό ρεκόρ των “πράσινων” στην τελευταία τετραετία του νέου format της Ευρωλίγκας με το “όλοι εναντίον όλων”, των τελευταίων 115 αγώνων τους!

 


Τα 21 επιθετικά ριμπάουντ της Μακάμπι είναι τα περισσότερα που πήρε φέτος αντίπαλος του Παναθηναϊκού αφού Βιλερμπάν και Μπασκόνια είχαν από 18. Οι 21 δεύτερες επιθέσεις έδωσαν 21 πόντους στους Ισραηλινούς, επίδοση που αποτελεί επίσης αρνητικό ρεκόρ για τον φετινό ρεκόρ που είχε δεχτεί 18 με αυτόν τον τρόπο στο ματς με τη Χίμκι. Ο συντελεστής του -10 από επιθετικά ριμπάουντ παράλληλα (11-21) αποτελεί επίσης νέο αρνητικό ρεκόρ περιόδου, αφού το επιμέρους σκορ με τη Χίμκι ήταν 10-18 και με τον Ερυθρό Αστέρα στο ΟΑΚΑ 5-13.

 


Τα 21 επιθετικά ριμπάουντ της Μακάμπι πέραν του ότι επιβεβαίωσαν τη σοβαρή αδυναμία του Παναθηναϊκού στο ριμπάουντ, αποτελούν και το μεγαλύτερο παθητικό των τελευταίων 115 αγώνων του αφού στα χρόνια του νέου format, η προηγούμενη χειρότερη επίδοση ήταν τα 20 επιθετικά ριμπάουντ που είχε πέρσι η Γκραν Κανάρια στο ματς της Ισπανίας.

 


Πέραν πάντως των ριμπάουντ, ο Παναθηναϊκός υστέρησε χθες και στην “οικονομία” του παιχνιδιού σημειώνοντας νέα αρνητικά ρεκόρ των εκτός έδρας αγώνων του στη σεζόν, με τις 13 ασίστ και τα δύο κλεψίματα. Παράλληλα οι 11 πόντοι που πήρε η ομάδα του Πιτίνο από τα λάθη της αντιπάλου της, ήταν οι λιγότεροι των 15 αγώνων της αφού είχε 12 στα ματς με Μιλάνο και Μπαρτσελόνα. Ισοφάρισε μάλιστα το χειρότερο επιμέρους σκορ πόντων από λάθη αντιπάλου αφού -7 είχε δύο μέρες νωρίτερα και κόντρα στη Φενέρμπαχτσε.

 


Οι “πράσινοι” ισοφάρισαν την καλύτερη φετινή, εκτός έδρας επίδοση τους με τους 29 πόντους της πρώτης περιόδου -τόσους είχαν στην πρώτη περίοδο του αγώνα με τη Χίμκι και στην τρίτη του ματς με την Μπάγερν- ενώ το +16 της πρώτης περιόδου είναι συνολικά το καλύτερο, φετινό επιμέρους σκορ μιας περιόδου αφού το προηγούμενο ήταν το +12 της τρίτης περιόδου του ματς της περασμένης Τρίτης με τη Φενέρμπαχτσε (23-11).

 


Στον αντίποδα όμως σημείωσαν νέο αρνητικό ρεκόρ με τους 10 πόντους της τέταρτης περιόδου αφού το προηγούμενο ήταν οι 13 της τέταρτης περιόδου επίσης, του ματς με τη Χίμκι. Στο τέλος του αγώνα μόνο δύο παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, ισοφαρίζοντας το αρνητικό ρεκόρ της σεζόν αφού δύο είχαν φτάσει τους 10 και στο ματς με τη Μιλάνο.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ