15.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το αρνάκι που έγινε (αθλητική) στρίγγλα

Οι εποχές που η Εφές Αναντολού ήταν η...χαρά των αιωνίων στο δρόμο προς το (ή και στην τελική φάση του) φάιναλ φορ αλλά και γενικότερα των ελληνικών ομάδων έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Οι Τούρκοι έχουν φτιάξει μια "υπερηχητική" ομάδα με καλούς ξένους, καλό προπονητή και δουλεμένη με τον ίδιο κορμό, που της επιτρέπει (και ως περσινή φιναλίστ) να παραρουσιάζεται ως μια από τις επίδοξες διεκδικήτριες του στέμματος της βασίλισσας της Ευρώπης στην Κολωνία το Μαϊο.

Αλίμονο σε όποιον "πέσει" πάνω της στα πλέι οφ, ως 8ος (δεν χάνουν την πρωτιά οι Τούρκοι).

Οι Ερυθρόλευκοι ήθελαν να δοκιμάσουν (μετά το Τελ Αβίβ κόντρα στη Μακάμπι) και απέναντι στην Εφές τις δυνάμεις τους αλλά με 10 παραπάνω λάθη (18-8) δεν είχαν καμμία τύχη. Απέναντί τους δεν ήταν ο Παναθηναϊκός, αλλά μια πολύ καλοδουλεμένη και μονταρισμένη ομάδα που όταν χρειαζόταν απλά πάταγε το γκάζι και χανόταν από το οπτικό πεδίο του Ολυμπιακού.

Μια από τις πιο "αφελείς" ομάδες στην ιστορία της Ευρωλίγκας, που πέταγε χρήματα στο Βόσπορο χωρίς - ουσιαστικό - αποτέλεσμα (ο Παναθηναϊκός είχε δύο από τους πιο εύκολους ημιτελικούς στη Θεσσαλονίκη το 2000 και στο Παρίσι στη Σουπρολίγκα ένα χρόνο αργότερα ενώ ο Αρης πήρε το πρώτο του ευρωπαϊκό τρόπαιο, το κυπελλούχων, στον τελικό του Τορίνο το 1993) είδε τελικά τη Φενέρμπαχτσε να γίνεται η πρώτη τουρκική ομάδα με Ευρωλίγκα (2017).

Από τότε πείσμωσαν στην ομάδα και μπήκε ένα πλάνο που αποφέρει σίγουρα θέαμα και ελπίζουν και καρπούς (με το μακρινό τρόπαιο του Κόρατς το 1996 να παραμένει ο μόνος ευρωπαϊκός τίτλος για την Εφές).

Και όμως κόντρα στα...πυρηνικά του Λάρκιν (40 πόντους με 10/15 τρίποντα) και της παρέας του ο Ολυμπιακός επιστράτευσε πείσμα, και επιμονή που όμως δεν αρκούν σε συνδυασμό και με τόσες και κομβικές απουσίες στην ομάδα.

Ο Μπάικς έδωσε (θετικά) δείγματα γραφής, αν και είναι φανερό ότι θέλει (αρκετό) χρόνο, ενώ ο Ελις και ο ΜακΚίσικ συνεχίζουν τα ταχύρυθμα φροντιστήρια, καθώς αναμένεται να συνεχίσουν κα του χρόνου. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν την ευκαιρία να μετρήσουν τις δυνάμεις τους και να δουν το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Ας περιμένουμε όμως λίγο ακόμα για όλους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ