14.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το αποτύπωμα του Ματσιούλις στην ΑΕΚ (pics)

Η λίστα αυτών που έριξαν την αυλαία της καριέρας τους στο τέλος της περασμένης σεζόν έχει ονόματα τόσο ξεχωριστά για το ελληνικό και το ευρωπαϊκό μπάσκετ, που μόνο με αυτά γράφεις βιβλίο. Αυτό του Γιόνας Ματσιούλις, το τελευταίο που προστέθηκε σε αυτή τη λίστα, είναι ξεχωριστό για πολλούς λόγους. Ένας πραγματικός «ταύρος» που θα λείψει από τα παρκέ στα οποία τον βλέπαμε τα τελευταία 15 χρόνια.

 

 

Ο Λιθουανός πέρασε από δύο από τις μεγάλες ελληνικές ομάδες σε δύο διαφορετικές περιόδους της καριέρας του. Στα 27 του φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού για δύο χρόνια και ήρθε στα 33 του για λογαριασμό της ΑΕΚ με την οποία πέρασε τρία πολύ παραγωγικά χρόνια. Αυτό αποτυπώνεται στις πολύ υψηλές θέσεις που καταλαμβάνει στις ιστορικές λίστες της «Ένωσης», τόσο στην Basket League όσο και στο Basketball Champions League.

 

 

 

Περιορίζοντας την αναφορά μας στους αριθμούς του Ματσιούλις με την ΑΕΚ στο Πρωτάθλημα, αποκλειστικά στους ξένους που φόρεσαν τη φανέλα της στα χρόνια της Basket League (από το 1992-93), ο Λιθουανός βέβαια είναι ακόμη πιο ψηλά. Αποχώρησε όντας…


*4ος σε συμμετοχές.


*7ος σε πόντους.


*7ος σε εύστοχες βολές.


*1ος σε εύστοχα τρίποντα.


*4ος σε αμυντικά ριμπάουντ.


*8ος σε επιθετικά ριμπάουντ.


*5ος συνολικά στα ριμπάουντ.


*12ος στις ασίστ.


*4ος στα κλεψίματα.

 

 

Του έλειψε μόνον ο τίτλος

 


Στα τρία χρόνια που φόρεσε τα «κιτρινόμαυρα», ο Ματσιούλις είχε βέβαια πρωταγωνιστικό ρόλο και στις πορείες της ΑΕΚ στο Basketball Champions League. Μπορεί να μην έζησε στιγμή ανάλογη εκείνης του 2018 όταν η «Ένωση» κατέκτησε τον τίτλο, όμως είχε σημαντική παρουσία σε έναν δρόμο που κράτησε τους «κιτρινόμαυρους» σε υψηλό επίπεδο.

 


Η κατάταξη του στις λίστες της ΑΕΚ στη διοργάνωση, το επιβεβαιώνει…

 

 

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ