17.5 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Το αουτσάιντερ ορθώνει ανάστημα ύψους… 2,18μ. (pics)

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται η Ινδία όσον αφορά στην πρόκρισή της στον επόμενο προκριματικό γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας δεν τα έχει πάει μέχρι στιγμής καλά στην πρώτη φάση των προκριματικών, καθώς βρίσκεται τέταρτη και τελευταία στο Γ’ Όμιλο της Ζώνης Ασίας-Ωκεανίας, έχοντας τέσσερις ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Στο τρίτο «παράθυρο» οι Ινδοί θα παίξουν στο Ζουκ Μικάιλ του Λιβάνου με τη Συρία (28/06) και στο Αμάν με την Ιορδανία και θα τα δώσουν όλα για όλα για την πρόκριση.

Το έργο τους δεν θα είναι εύκολο, αλλά στις τάξεις της ομάδας υπάρχει αισιοδοξία. Οι παίκτες προπονούνται ήδη στο Μπανγκαλόρ, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμοι στους τελευταίους δύο αγώνες τους, και το μεγάλο αστέρι τους, ο ύψους 2,18μ. Σάτνα Σινχ Μπάμρα, δεσμεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης πως θα τα δώσουν όλα: «Είμαστε αουτσάιντερ, αλλά θα παίξουμε σκληρά, αυτό είναι σίγουρο. Είμαστε διαφορετική ομάδα τώρα».

Ο 22άχρονος σέντερ επιλέχθηκε στο ντραφτ του 2015 από τους Ντάλας Μάβερικς, στο νούμερο 52, κι έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος Ινδός που επιλέχθηκε από ομάδα ΝΒΑ. Αγωνίστηκε στην G-League με τους Τέξας Λέντζεντς για δύο χρόνια, πριν επιστρέψει στην πατρίδα του. Είναι μέλος της Εθνικής από τα 13 του, παίζοντας στα «μικρά» αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα, και πλέον ενισχύσει τους Άνδρες. «Το ηθικό μας είναι καλό», εξήγησε για τους κρίσιμους αγώνες που έρχονται, πριν αναφερθεί στην ατομική πρόοδό του: «Έχω δουλέψει σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Δεν υπάρχει καμία έξτρα πίεση προς εμένα. Κάνω το παιχνίδι μου με καθαρό μυαλό. Είμαι πολύ χαρούμενος που παίρνω χρόνο συμμετοχής. Είναι μια ευκαιρία για εμένα για να βελτιωθώ. Ο κόουτς Ράτζιντερ Σινχ μου δίνει το ελεύθερο, να παίζω όπως θέλω».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ