21.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Το “αντίο” του Πενιαρόγια στην Ανδόρρα

Την αποχώρηση του από τον πάγκο της Ανδόρρας ύστερα από 8 χρόνια, ανακοίνωσε και επίσημα σήμερα το πρωί ο Χοάν Πενιαρόγια, παρουσία του προέδρου της ομάδας Γκόρκα Αϊξάς αλλά και του τζένεραλ μάνατζερ, Φρανθέσκ Σολάνα. Η πορεία του Πενιαρόγια αυτά τα 8 χρόνια στην Ανδόρρα ήταν αξιοσημείωτη, αφού έκανε πραγματικότητα στόχους που χωρίς τη βοήθειά του δε θα ήταν τίποτα περισσότερο από απλά όνειρα, όπως την κατάκτηση της έκτης θέσης στη Liga Endesa, ή την παρουσία της στο Eurocup για δύο συνεχόμενες χρονιές.

Σε μία συνέντευξη τύπου γεμάτη συγκινήσεις, ο Καταλανός τεχνικός, αποχαιρέτησε την ομάδα, τη διοίκηση και φυσικά τους φιλάθλους. Σε αυτό το σημείο να σημειωθεί πως το όνομα του Πενιαρόγια είναι ένα από αυτά που ακούγονται πιο έντονα για τη θέση του head coach της Βαλένθια, ύστερα και από την αποχώρηση του Τσους Βιδορέτα.

«Ήταν χωρίς αμφιβολία, μία διαδρομή γεμάτη με επιτυχίες και πρέπει να πούμε, πως αυτή η ομάδα δε θα έφτανε από τη LEB Plata στα πλέι οφς της Liga Endesa εάν δεν είχε τον Χοάν Πενιαρόγια. Και είναι τουλάχιστον βέβαιο πως μέχρι και σήμερα, είναι ένα από τους καλύτερους προπονητές του πρωταθλήματος. Αλλά ο κύκλος αυτός έφτασε στο τέλος του και δεν έγινε λόγω των αποτελεσμάτων, τα οποία ήταν εξαιρετικά, αλλά τόσο ο Χοάν όσο και εμείς τώρα πρέπει να ανοίξουμε το δρόμο για τους επόμενους μας στόχους. Όσα και να πούμε για τον Χοάν είναι λίγα, χίλια ευχαριστώ!» δήλωσε σχετικά με την αποχώρηση του τεχνικού ο πρόεδρος της Ανδόρρα ενώ ο Σολάνα σχολίασε: « Μου φαίνεται δύσκολο να ευχαριστήσω τον Χοάν Πενιαρόγια γιατί όταν ξεκινούσαμε, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε που θα φτάναμε σήμερα. Για εμάς, για την ομάδα και για εμένα προσωπικά, ήταν το κλειδί για να φτάσουμε από τη LEB Plata ως την Ευρώπη. Ευχαριστούμε πολύ Χοάν και καλή επιτυχία».

Από τη μεριά του ο Χοάν Πενιαρόγια δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους ανθρώπους με τους οποίους δούλεψε τα τελευταία 8 χρόνια, δίνοντας φυσικά έμφαση τόσο στους δύο ανθρώπους που τον έφεραν στην ομάδα όσο και στους παίχτες και τους φιλάθλους. Συγκεκριμένα ο Καταλανός τεχνικός δήλωσε : «Είμαι πολύ φορτισμένος συναισθηματικά, έγινε πολλή δουλειά και υπήρξε μεγάλη αφοσίωση αυτά τα 8 χρόνια στην Ανδόρρα. Σίγουρα είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να πάρω αυτή την απόφαση, έχουμε ζήσει πολλά μαζί, όμορφα και άσχημα. Για μένα η Ανδόρρα είναι το σπίτι μου, και αυτό για μένα έχει μεγάλη σημασία. Θέλω πρώτα απ’ όλα να ευχαριστήσω τα δύο άτομα που με έφεραν εδώ, τον Γκόρκα και τον Φρανθέσκ. Είμαι τόσο συγκινημένος από τα λόγια σας. Ο δρόμος μας τελειώνει εδώ και θα τον θυμόμαστε με τα χρόνια όλο και περισσότερο. Και επίσης θέλω να ευχαριστήσω ακόμα όλους τους παίχτες που είχα. Είναι αυτοί που έκαναν πιθανό το να βρίσκομαι εγώ σήμερα εδώ. Και τέλος, το πιο σημαντικό, θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους. Είμαστε μία ομάδα μπάσκετ που βοηθάει τους ανθρώπους που έρχονται να δουν τα παιχνίδια και μπορούν για μία δύο ώρες να ξεχάσουν τα προβλήματά τους. Ξεκινήσαμε λίγοι και γίναμε πολλοί. Φεύγω με ένα συναίσθημα ταυτοποίησης της ομάδας με το κοινό και αυτό είναι που μου αρέσει περισσότερο».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ