15.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Το “αντίο” του ΠΑΟΚ στο “Παλέ” (pic, vid)

Δείχνει τόσο μακρινή η εποχή που ΠΑΟΚ και Άρης μοιράζονταν την ίδια στέγη. Το έκαναν όμως για σχεδόν 34 χρόνια, μία ολόκληρη ζωή. Η συνύπαρξη των δύο “αιωνίων” της Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε πριν από ακριβώς 19 χρόνια. Ήταν σαν σήμερα, στις 7 Μαίου 2000 όταν ο Δικέφαλος αγωνίστηκε για τελευταία φορά ως γηπεδούχος στο “Αλεξάνδρειο Μέλαθρο” και το οποίο έκτοτε χρησιμοποιεί αποκλειστικά ο Άρης.

 


Το τέλος μιας εποχής μπήκε σε ένα έτσι κι αλλιώς ξεχωριστό παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ, αφού του έδωσε το εισιτήριο για τους τελικούς των πλέι οφ, για τελευταία φορά στην ιστορία του. Ήταν λοιπόν 7 Μαίου 2000 όταν ο Δικέφαλος υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό, στον δεύτερο ημιτελικό των πλέι οφ. Οι παίκτες και οι άνθρωποι του γνώριζαν ότι αυτό θα ήταν το τελευταίο παιχνίδι της ομάδας στο ιστορικό “Παλέ” και πως είχαν μια “χρυσή” ευκαιρία για να αποκλείσουν τον Ολυμπιακό, μετά το “διπλό” στο ΣΕΦ με 69-66.

 


Κώστας Φλεβαράκης και Γιάννης Γιαννούλης πανηγύρισαν τη νίκη-πρόκριση του ΠΑΟΚ

 


Ο ΠΑΟΚ νίκησε με 87-67, έκανε το 2-0, προκρίθηκε στους τελικούς και είπε το “αντίο” στην, επί δεκαετίες, φυσική του έδρα για να μετακομίσει μερικά χιλιόμετρα ανατολικότερα στη Θεσσαλονίκη, στο PAOK Sports Arena. Οι συνθέσεις εκείνου του, ιστορικού για τον ΠΑΟΚ, αγώνα...

 

ΠΑΟΚ (Φλεβαράκης): Κολντεμπέλα 5 (1), Νικολαΐδης 13 (2), Ηλιόπουλος, Μασλαρινός, Μπαλογιάννης 18 (3), Περάλ 2, Μπαζάρεβιτς 12 (2), Μπιλ Έντουαρντς 18, Αγγελίδης, Αλεξάντερ 10, Γιαννούλης 9.
Ολυμπιακός (Ιωαννίδης): Μπλου Έντουαρντς 14, Αντέ Μενσά 3, Πέττας, Παπανικολάου 4, Ρόμπινσον 22 (5), Σούλης, Τόμιτς 6 (1), Τάρλατς 13, Ντε Μιγκέλ 2, Γκραντ 3 (1).

 

https://youtu.be/VbiJfEvUx6A


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ