20 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Το αμυντικό «ταβάνι» που δίνει μόνο νίκες στην ΑΕΚ

Το παθητικό της ΑΕΚ στους πρώτους οχτώ αγώνες της στο ΟΑΚΑ για το BCL, πριν τον χθεσινό προημιτελικό με τη Στρασμπούρ δηλαδή, ήταν 82,15 πόντους. Δέχτηκε άλλωστε περισσότερους από 80 σε πέντε από αυτά. Με τέτοιο παθητικό είναι σαν να παίζεις το αποτέλεσμα στα ζάρια. Η ΑΕΚ δεν το έκανε χθες αυτό.

 

Κρατώντας τη Στρασμπούρ στους 69 (σχεδόν 10 πόντους κάτω από τον μέσο όρο της στην κανονική περίοδο). έκανε κάτι παραπάνω από τη μισή δουλειά στο παιχνίδι. Παράλληλα επιβεβαίωσε πως με παθητικό μέχρι 73 πόντων απλά δεν χάνει.

 

Ήταν η 5η φορά στη φετινή διοργάνωση που η ΑΕΚ δεν δέχτηκε περισσότερους από 73 πόντους και νίκησε. Το ίδιο είχε συμβεί εντός έδρας με την Ολίμπια (91-73), τη Βενέτσια (84-64) και εκτός έδρας με τη Ρόσα Ράντομ (63-69) και την Ολίμπια (71-80). Η «Ένωση είναι μια ομάδα με άνεση στο σκοράρισμα όμως αυτή είναι μια παράμετρος που δεν μπορεί να αγνοηθεί.

 

Πάντως ως προς αυτόν τον, κατά κάποιο τρόπο, κανόνα της αμυντικής συμπεριφοράς της ΑΕΚ στο BCL δεν βρίσκει εφαρμογή στο Πρωτάθλημα αφού εκεί έχασε τρεις φορές σε ματς με παθητικό μικρότερο των 73 πόντων, από τον Άρη, τον Προμηθέα και τον Πανιώνιο.

 

Ως προς την επίθεση πάντως και πέραν του ότι σκόραραν και οι 10 παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν από τον Ντράγκαν Σάκοτα, είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι για 7ο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι στο BCL, η ΑΕΚ έφτασε στις 15+ ασίστ. Βέβαια στον αντίποδα έκανε και 15 λάθη, στη 2η χειρότερη εντός έδρας επίδοση της –είχε από 16 στα ματς με την Εστουδιάντες και την Ολίμπια.

 

Σε ατομικό επίπεδο, ο Ντούσαν Σάκοτα ήταν βάσει των αριθμών ο πολυτιμότερος της ΑΕΚ (18 βαθμοί στο index). Ήταν η πρώτη φορά που ο αρχηγός της «Ένωσης» κέρδισε τον άτυπο τίτλο του MVP της ομάδας από την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου όταν είχε 21 βαθμούς στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Μπαϊρόιτ.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ