26 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Το έξτρα κίνητρο του Σπανούλη (pic)

Ο Βασίλης Σπανούλης σάρωσε στην ψηφοφορία του ΕΣΑΚΕ για τον πιο δημοφιλή παίκτη του περσινού πρωταθλήματος της Basket League.

Για δεύτερη φορά τις τελευταίες τρεις σεζόν ο αρχηγός του Ολυμπιακού πρώτευσε στη σχετική ψηφοφορία του κοινού, καθώς το ίδιο είχε συμβεί και τη σεζόν 2014-15, ενώ το 2015-16 πιο δημοφιλής παίκτης είχε ψηφιστεί ο Δημήτρης Διαμαντίδης του Παναθηναϊκού, στην τελευταία του χρονιά στη δράση. Ο Βασίλης Σπανούλης συγκέντρωσε συνολικά 585 ψήφους, δηλαδή το 42,64% των συνολικών προτιμήσεων. Δεύτερος ήταν ο συμπαίκτης του στους Πειραιώτες Γιώργος Πρίντεζης με 154 ψήφους (11,22%) και τρίτος ο «πράσινος» Μάικ Τζέιμς με 82 ψήφους (5,98%).

«Είμαστε επαγγελματίες αθλητές και αυτό για το οποίο παλεύουμε κάθε χρόνο είναι οι τίτλοι. Δυστυχώς, για εμάς η χρονιά φέτος δεν εξελίχθηκε όπως θέλαμε και σχεδιάζαμε αφού δεν κατακτήσαμε κάποιον τίτλο. Το βραβείο αυτό θα συνδυαζόταν ιδανικά για εμένα εάν είχαμε πάρει και έναν τίτλο. Έτσι, όμως, είναι η ζωή και ο αθλητισμός. Πλέον, πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και του χρόνου να εμφανιστούμε πιο δυνατοί», παραδέχθηκε αρχικά ο 34χρονος γκαρντ.

Αναφορικά με το βραβείο και τη σημασία του, πρόσθεσε πως του δίνει έξτρα κίνητρο: «Όσο για το βραβείο αυτό, θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον κόσμο που με ψήφισε και με ανέδειξε ως τον δημοφιλέστερο αθλητή. Η αναγνώριση και η αγάπη του κόσμου είναι πάρα πολύ σημαντική και μου δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσω. Επίσης, αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για εμένα. Γνωρίζω καλά πως εμείς οι αθλητές αποτελούμε πρότυπα για τα μικρά παιδιά και εύχομαι και ελπίζω να συνεχίσω να δίνω χαρές και σωστά παραδείγματα σε όλο τον κόσμο. Και πάλι ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου».

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΚΟΙΝΟΥ

Σπανούλης 585
Πρίντεζης 154
Τζέιμς 82
Καλάθης 63
Παππάς 62



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ