22.2 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Τούρκογλου: «Παράλογα και αβάσιμα όσα λέει ο Καντέρ» (pic)

Ο Ενές Καντέρ συνεχίζει τις επιθέσεις του κατά του Ταγίπ Ερντογάν, με τον σέντερ των Νικς να προσθέτει ως τελευταίο επεισόδιο την άρνησή του να ταξιδέψει στο Λονδίνο για παιχνίδι της ομάδας του, φοβούμενος να χάσει τη ζωή του από τους ίδιους τους συμπατριώτες του, με τον πρόεδρο της τουρκικής ομοσπονδίας μπάσκετ, Χέντο Τούρκογλου, να παρεμβαίνει και να εξηγεί τους λόγους, που δεν ταξιδεύει ο Καντέρ, τονίζοντας πως μόνο κακό στη δημοκρατία της Τουρκίας κάνει, όπως και στις σχέσεις με τη Μεγάλη Βρετανία.

Αναλυτικά, η επιστολή του:

«Έλαβα με ανησυχία τα νέα σχετικά με τις φαντασιώσεις του Ενές Καντέρ, που στοχεύουν την τουρκική δημοκρατία, με τον ίδιο να έχει δηλώσει πίστη στον ηγέτη του τρομοκρατικού κινήματος του Φετουλάχ Γκιουλέν, καθώς και τη δήλωση πως δε θα μεταβεί για τον αγώνα του Λονδίνου, φοβούμενος μη σκοτωθεί από την Τουρκία.

Γνωρίζουμε, ότι δεν μπόρεσε να ταξιδέψει σε πολλές χώρες εξαιτίας προβλημάτων με visa του, από το 2017. Εν ολίγοις, ο Καντέρ δεν μπορεί να ταξιδέψει στην Αγγλία για αυτό το λόγο και όχι επειδή φοβάται για τη ζωή του. Αυτή είναι η αλήθεια, όπως ότι προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή με παράλογες δικαιολογίες και πολιτικές τοποθετήσεις.

Τέτοιες τοποθετήσεις αποτελούν άλλο ένα παράδειγμα της βρώμικης πολιτικής καμπάνιας του Καντέρ εναντίον της Τουρκίας, καθώς και την προσπάθεια να δοθεί λίγη σημασία στο πρόσωπό του, καλύπτοντας έτσι τις αντιφάσεις στην καριέρα του ως αθλητής.

Ο Καντέρ δε στόχευσε μόνο τη δημοκρατία της Τουρκίας, που προστατεύεται από το δίκαιο του νόμου, με αβάσιμες κατηγορίες, αλλά επίσης χαρακτήρισε με το δικό του τρόπο τις βρετανικές δυνάμεις ασφαλείας ως αδύναμες, προσπαθώντας να κάνει κακό στις σχέσεις Τουρκίας-Μεγάλης Βρετανίας.

Είναι σαφές, ότι οι τοποθετήσεις αυτού του ανθρώπου είναι παράλογες και διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα.

Με σεβασμό στο κοινό.

Χινταγέτ Τούρκογλου».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ