21.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Τούρκογλου: «Βιαστική η απόφαση των παικτών της Φενέρ»

Φανερά ενοχλημένος από την στάση των παικτών της Φενέρμπαχτσε εμφανίστηκε ο πρόεδρος της τουρκικής ομοσπονδίας, Χέντο Τούρκογλου.

Η κοινή δήλωση των Γκιουλέρ, Μαχμούτογλου, Ερσέκ, Ντίξον και Αρνά για την απόφαση τους να μην συμμετέχουν στα "παράθυρα" της FIBA, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις, χαρακτηρίστηκε ως άστοχη και άκαιρη από τον Τούρκογλου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην "Hurriyet":

«Πρώτα απ' όλα, μπορούμε να πούμε πως ήταν μία ατυχής εξήγηση της απόφασής τους. Μπορούμε να τη χαρακτηρίσουμε άστοχη και άκαιρη. Την επόμενη εβδομάδα, ο Ουφούκ Σαρίτσα πρόκειται να δηλώσει το τελικό ρόστερ για τα ματς από τους παίκτες που βρίσκονταν στη λίστα των 24. Επομένως, βιάστηκαν και προέβησαν σε αυτή την εξήγηση-δήλωση χωρίς να υπάρχει συνεννόηση με εμάς.

Με ενόχλησε πολύ η ενέργειά τους ως πρόεδρος της ομοσπονδίας. Αντιμετωπίζουμε κάτι τέτοιο για πρώτη φορά. Μας στεναχώρησε αυτή η δήλωση. Δεν πρέπει να είναι κανείς αναίσθητος, όταν πρόκειται για κάτι που έχει να κάνει με την Εθνική ομάδα. Είναι η μόνη ομάδα που είναι ιερή. Πιστεύω πως όταν αυτοί οι παίκτες κληθούν, θα κάνουν αυτό που πρέπει. Ως πρόεδρος, βάζω αυτό το θέμα σε απόλυτη προτεραιότητα και θα συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με αυτό το θέμα».

 Τέλος τόνισε ότι οι παίκτες πρέπει να τον συμβουλεύονται την ομοσπονδία πριν πάρουν κάποια απόφαση: «Αυτοί οι παίκτες πρέπει να συμβουλεύονται εμάς και εμένα προσωπικά: όχι ως πρόεδρο, αλλά ως παλιό αρχηγό και μεγάλο αδερφό τους. Δεν θέλουμε κανένας παίκτης να βγάζει τη φανέλα της Εθνικής. Το πρόβλημα ανάμεσα στην FIBA και την Ευρωλίγκα δεν θα υπάρχει μόνο το Νοέμβριο, αλλά και το Φεβρουάριο και τον Ιούνιο. Πρέπει να βρεθεί μία λύση». 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ