16.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Τούρκικο προβάδισμα έναντι της Ελλάδας στο BCL

Η αυλαία της κανονικής περιόδου έπεσε χθες στο 4o Basketball Champions League και έκλεισε η λίστα των 16 ομάδων των πλέι οφ. Εκεί θα έχουν από τρεις εκπροσώπους η Τουρκία (Τουρκ Τέλεκομ, Μπαντίρμα, Μπεσικτάς) και η Ισπανία (Μπούργκος, Τενερίφη, Σαραγόσα) με τους γείτονες μας να παίρνουν το προβάδισμα στη λίστα των χωρών με τις περισσότερες παρουσίες στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

 


Με τις τρεις φετινές συμμετοχές, η Τουρκία θα φτάσει τις 11 αφού είχε από τρεις στις δύο πρώτες σεζόν της διοργάνωσης (2016-17 και 2017-18) και δύο στην περσινή. Η χώρα μας έμεινε στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας, φτάνοντας τις 10 συμμετοχές στα πλέι οφ με την πρόκριση της ΑΕΚ και το Περιστέρι. Η Ισπανία από την πλευρά της φτάνει τις οχτώ παρουσίες στα πλέι οφ και πλησίασε τη Γαλλία που θα φτάσει τις εννιά με την παρουσία της Ντιζόν στους “16”.

 


Οι χώρες που είχαν εκπροσώπηση στα πλέι οφ των τριών προηγούμενων σεζόν και θα είναι παρούσες και στα φετινά έχοντας μία, δύο ή και τρεις ομάδες σε αυτά, είναι Ελλάδα, Τουρκία, Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία και Λιθουανία.

 


ΑΕΚ, Τενερίφη, Μπαντίρμα και Μπεσικτάς είναι οι τέσσερις ομάδες που θα δώσουν για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το παρών στο BCL ενώ η φάση των “16” θα φιλοξενήσει οχτώ ομάδες που δεν είχαν ανάλογη συμμετοχή στις τρεις προηγούμενες διοργανώσεις, είτε γιατί είναι πρωτοεμφανιζόμενες, είτε γιατί δεν είχαν βρει τον δρόμο της πρόκρισης. Είναι οι Τουρκ Τέλκομ, Οστάνδη, Λιετκαμπέλις, Σαν Πάμπλο Μπούργκος, Περιστέρι, Σαραγόσα, Ντιζόν και Βόννη.

 


Photo Credits: BCL



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ