29.7 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Του διπλού και… του Ολυμπιακού! (vids)

Σε αντίθεση με την προηγούμενη αγωνιστική, η 9η ξεκίνησε με τα «κάστρα» να πέφτουν στην Ευρωλίγκα, αν και είναι γεγονός το «3 στα 3» για τα ελληνικά χρώματα σε αυτή τη... διαβολοβδομάδα, με τον Ολυμπιακό να εκμεταλλεύεται το ΣΕΦ και να αναγκάζει την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης, στην πρώτη της φετινή ήττα.

Ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ομάδα, που ανάγκασε σε ήττα τη Ρεάλ για την φετινή σεζόν, κερδίζοντας με 88-83. Οι «ερυθρόλευκοι» τελείωσαν ιδανικά αυτή τη... διαβολοβδομάδα, επικρατώντας και της «Βασίλισσας» για ένα «δύο στα δύο», που τους ανεβάζει στο βαθμολογικό πίνακα, και μαζί την ψυχολογία στα ύψη, με μια μεγάλη ευκαιρία κόντρα στην Μπουντούτσνοστ να ακολουθεί.

Η Αναντολού Εφές συνεχίζει... με σπασμένα φρένα, αφού πέρασε και από την έδρα της Νταρουσάφακα, στο τοπικό ντέρμπι, με 93-88. Το σύνολο του Εργκίν Αταμάν, με έναν εκπληκτικό Ροντρίγκ Μπομπουά να την καθοδηγεί, εκτελώντας από μακριά, έκανε την ανατροπή του στο δεύτερο ημίχρονο και κρατήθηκε γερά στη θέση του οδηγού, όταν οι συμπολίτες προσπάθησαν να κάνουν την ανατροπή, για να μείνει στην πρώτη τετράδα.

Η Φενέρμπαχτσε κατάφερε να περάσει από μία ακόμη δύσκολη έδρα, καταβάλλοντας με 74-70 τη Μακάμπι. Η ομάδα του Τελ Αβίβ αρχίζει να παρουσιάζει ένα αρκετά καλύτερο πρόσωπο, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στον πάγκο της, αλλά οι Κώστας Σλούκας και Μάρκο Γκούντουριτς ήταν εκεί, για να χαρίσουν στην τουρκική ομάδα ένα «διπλό», που την φέρνει πια ισόβαθμη με τη Ρεάλ στη δεύτερη θέση.

Η Μπάγερν Μονάχου αντέδρασε, κέρδισε στην έδρα της Γκραν Κανάρια με 89-74 κι έφτασε στην τέταρτη φετινή της νίκη. Οι παίκτες του Ντέγιαν Ράντονιτς «καθάρισαν» στην τελευταία περίοδο και δείχνουν ικανοί να πετύχουν κάτι σημαντικό σε αυτή τη διοργάνωση, όντες κοντά στην πρώτη οκτάδα, με τους Ισπανούς να χάνουν ακόμη περισσότερο έδαφος και να βλέπουν την κατάσταση να δυσκολεύει δραματικά.

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής:

Πέμπτη 22/11:

Νταρουσάφακα-Αναντολού Εφές 88-93
Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 88-83
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Φενέρμπαχτσε 70-74
Γκραν Κανάρια-Μπάγερν Μονάχου 74-89

Παρασκευή 23/11:

Ζαλγκίρις-Χίμκι
Μπασκόνια-Παναθηναϊκός
Μπουντούτσνοστ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Μπαρτσελόνα-Αρμάνι Μιλάνο



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ