33.3 C
Athens
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Του αρέσουν οι…δύσκολες (προκλήσεις)

Τελικώς…τελικός για τον Ολυμπιακό, αλλά αυτό μάλλον δεν προκαλεί και μεγάλη έκπληξη. Καθώς το ποσοστό του στους ημιτελικούς των φάιναλ φορ είναι έτσι και αλλιώς 80%, αφού μόνο επί γερμανικού εδάφους (Μόναχο 1999 και Βερολίνο 2009) δεν έχει καταφέρει να προκριθεί σε τελικό από τα 10 φάιναλ φορ που έχει βρεθεί.


Με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας δε το ποσοστό είναι στο 100% είτε πρόκειται για τελικό (2012) είτε για ημιτελικούς (2013, 2015,2017).

Τι απομένει λοιπόν για μια ομάδα που ζει και αναπνέει με τις ανατροπές και τις έχει κάνει τρόπο ζωής ;

Μα τι άλλο από το να μπορέσει να κάνει μια ακόμα υπέρβαση, μια πρόκληση που δεν μπορεί να απαρνηθεί να τη δοκιμάσει, αλλιώς δεν θα ερχόταν καν στην Πόλη.

Να κατακτήσει για πρώτη φορά το τρόπαιο στην πόλη (ή τη χώρα) του αντιπάλου του, αφού η Ρεάλ δύο φορές στην Ισπανία (Σαραγόσα 1995 - Μαδρίτη 2015) του το είχε στερήσει.

Αλλά και να ξορκίσει το «φάντασμα» του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ομάδα του οποίου δεν έχει νικήσει ποτέ σε φάιναλ φορ, είτε πρόκειται για τελικό (Μπανταλόνα στο Τελ Αβίβ το 1994 και Ρεάλ Μαδρίτης στη Σαραγόσα το 1995) είτε για ημιτελικό (Παναθηναϊκό στο Βερολίνο το 2009).

Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα αλλά την Κυριακή ο τίτλος του τελικού θα μπορούσε να είναι και το: «Εκείνος και Εκείνος» με τον Βασίλη Σπανούλη να κοντράρεται με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Στο Βερολίνο το 2009, ο Kill Bill, ήταν στο πλευρό του άρχοντα των δαχτυλιδιών στον καλύτερο – χωρίς αμφισβήτηση – Παναθηναϊκό όλων των εποχών.
Αναδείχθηκε μάλιστα mvp αν και αγωνιζόταν δίπλα σε εξίσου κολοσσούς του ευρωπαϊκού μπάσκετ, τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.
Ο Ζότς την ίδια στιγμή έπαιρνε τον 7ο τίτλο Ευρωλίγκας στην καριέρα του.
Δύο τεράστιες προσωπικότητες με φοβερό αθλητικό εγωισμό που συνυπήρξαν στον Παναθηναϊκό για αρκετά χρόνια σε δύο μάλιστα περιόδους.


Από τότε που χώρισαν όταν ο Βασίλης Σπανούλης αποφάσισε να αλλάξει στρατόπεδο και να πάει στον Ολυμπιακό (για να τον κάνει πρώτο) δεν ξαναμίλησαν.


Προχθές κάθισαν δίπλα δίπλα στη συνέντευξη Τύπου και δεν αντάλλαξαν ούτε ματιά. Την Κυριακή θα δώσουν τα πάντα για τις ομάδες τους και όποιος καταφέρει να μετατρέψει το πάθος του για τη νίκη σε θετική ενέργεια για την ομάδα του θα έχει τον πρώτο λόγο.

Υ.Γ.: Κωνσταντίνου και Ελένης την Κυριακή και τα δύο φιλαράκια ο Κώστας Παπανικολάου και ο Κώστας Σλούκας, θα ανταμώσουν σε έναν τελικό Ευρωλίγκας.  Σημασία δεν θα έχει ποιος θα κεράσει πριν (ως εορτάζων) αλλά μετά (ως τροπαιούχος).

 

Photo Credit: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ