23.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Του άλλαξε τη ζωή, όχι το μπάσκετ

Βλέποντας πλέον τη ζωή με… άλλο μάτι, ο Ουίντι Γκρέιτρολ άλλαξε τρόπο σκέψης και φιλοσοφία, όχι όμως και την προτίμησή του στο μπάσκετ.

Συνεχίζει να κάνει αυτό που αγαπάει ο γεννημένος στο Καράκας φόργουορντ/σέντερ της Μπουκανέρος Ντε Λα Γκουάιρα, παρότι οι γιατροί τού είπαν μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε εν έτει 2006, όταν ήταν μόλις 20, πως ίσως να μην μπορέσει να παίξει ξανά. Λίγο πριν κλείσει τα 31, ο Ουίντι Γκρέιτρολ αγωνίστηκε με την Εθνική Βενεζουέλας στο Americup 2017, ενώ πέρυσι ήταν μέλος της ομάδας που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

«Το μπάσκετ είναι η ζωή μου», παραδέχθηκε ο ίδιος στην επίσημη ιστοσελίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, εκφράζοντας παράλληλα το θαυμασμό του για το Λουίς Σκόλα και τον Κόμπι Μπράιαντ, καθώς «με αυτούς μεγάλωσα ως παιδί». Ξεκίνησε να παίζει σε ηλικία έξι ετών, αλλά το σοβαρό τροχαίο ατύχημα που είχε με τη μηχανή του πριν από έντεκα χρόνια παραλίγο να θέσει πρόωρο τέλος στην καριέρας του. Έσπασε το δεξιό αστράγαλό του κι έμεινε για ένα χρόνο εκτός παρκέ, διάστημα στο οποίο είχε άπλετο χρόνο να σκεφθεί. «Μου άλλαξε τη ζωή, σε προσωπικό επίπεδο. Η ζωή είναι δύσκολη στις γειτονιές. Έπρεπε να επιλέξω ανάμεσα σε δύο δρόμους, ήμουν πολύ νέος, αλλά αυτό το ατύχημα μού άνοιξε τα μάτια και μου έδειξε τι πρέπει να κάνω. Επέλεξα το μπάσκετ, αν και πολλοί υποστήριζαν πως δεν θα μπορούσα να παίξω ξανά. Δεν μπορούσα ούτε να περπατήσω στην αρχή».

Η επιστροφή του στα παρκέ ήταν μοναχική. «Πήγαινα μόνος μου για προπόνηση, δεν το έλεγα σε κανέναν. Δεν ήθελα να τους απογοητεύσω, εάν δεν τα κατάφερνα. Άρχισα σιγά σιγά να βρίσκω ενέργεια και να βελτιώνομαι. Ήταν μακρά η περίοδος αποθεραπείας και την έζησα μόνος μου, αλλά την ξεπέρασα και τώρα είμαι εδώ. Σε τέτοιες άτυχες στιγμές, οι άνθρωποι που σου γυρίζουν την πλάτη είναι περισσότεροι από εκείνους που σε στηρίζουν. Οι ομάδες επίσης δεν σε υπολογίζουν και αυτό το εξέλαβα ως κίνητρο. Είπα στον εαυτό μου πως πρέπει να βελτιωθώ, και να βελτιωθώ κι άλλο, και το έκανα. Πλέον, αισθάνομαι πως έχω ωριμάσει και στο παιχνίδι μου, όμως έχω πολλά να δώσω ακόμα. Δέχομαι την κριτική και συνέχεια μαθαίνω. Παρότι αντιμετώπισα πολλά εμπόδια και μεγάλες προκλήσεις, μπόρεσα και τα ξεπέρασα. Η οικογένειά μου ήταν πάντα εκεί, με βοήθησε και τη βοήθησα. Η πρώτη κλήση μου στην Εθνική είναι από τα πράγματα που με έχουν σημαδέψει», κατέληξε ο Ουίντι Γκρέιτρολ που έχει κατακτήσει τρία μετάλλια με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, ένα χρυσό στο περσινό Americup κι ένα χρυσό με ένα χάλκινο στο Πρωτάθλημα Νότιας Αμερικής, ενώ το 2016 με την Γκουάρος Ντε Λάρα πανηγύρισε, σε συλλογικό επίπεδο, το Διηπειρωτικό Κύπελλο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ