16.7 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Τουτουτζόγλου: «Με την κατάσταση που επικρατεί δεν πανηγυρίζεις άνοδο»

Με την διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω του κορωνοϊου, η Νίκη Βόλου «έκλεισε» τη σεζόν στην 2η θέση της βαθμολογία για το 2019-2020. Πλέον, είναι όμως έτοιμη να πάρει το εισιτήριο, και να επιστρέψει στην Β' Εθνική, αλλά πολλά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν από την τωρινή κατάσταση.

Σε αυτά στάθηκε ο πρόεδρος της Θεσσαλικής ομάδας, Μπάμπης Τουτουτζόγλου, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά στο magnesiasports.gr ότι : «Με την κατάσταση που επικρατεί γενικότερα στο μπάσκετ μόνο άνοδο δεν μπορείς να πανηγυρίσεις».

Αναλυτικά:

«Από τη στιγμή που το μπάσκετ και γενικότερα ο Αθλητισμός και η κοινωνία ταλανίζονται από τέτοια προβλήματα, μόνο για πανηγυρισμούς δεν είναι. Είναι ευκαιρία για προβληματισμό, για ανασύνταξη και για να δούμε από άλλη σκοπιά το μπάσκετ. Θέτω ένα ερώτημα και στον εαυτό μου και σε όλους όσοι ασχολούνται: Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός χωρίς παράγοντες θα μπορούσε να υπάρξει; Παράγοντες που από το υστέρημά τους και για την κάψα τους για την ομάδα τους ή για το άθλημα που αγαπάνε, προσφέρουν; Προφανώς όχι. Εν μέρει είναι ικανοποιητικό για εμάς, τους διοικούντες, τους παίκτες και τους προπονητές, και για τον κόσμο που βρέθηκε στο πλευρό μας, έχοντας δηλώσει από την αρχή ότι ο στόχος μας ήταν το πρωτάθλημα. Νομίζω ότι έστω και με αυτόν τον τρόπο, και δικαιωματικά, αν ανέβουν οι δύο πρώτοι, όπως αναφέρει η προκήρυξη του πρωταθλήματος, επιτυγχάνεται ένας στόχος, παρόλο που έχουν παιχτεί τα 2/3 του πρωταθλήματος.»

Για την επόμενη ημέρα σχολίασε:

«Άρα, σε ποιες βάσεις εμείς θα χτίσουμε τον προγραμματισμό της νέας χρονιάς; Πάμε σε μια κατηγορία με την αυριανή ημέρα του μπάσκετ να είναι άγνωστη. Ίσως είναι μια ευκαιρία για να γυρίσουμε κατά κάποιον τρόπο στις βάσεις μας, στα αρχικά στάδια, με περισσότερο χρόνο ίσως σε πιο νέα παιδιά με περισσότερη όρεξη, επανδρώνοντας τις ομάδες και που θα αποτελέσουν το μέλλον ενδεχομένως του βολιώτικου και του ελληνικού μπάσκετ. Αν και αυτό φαντάζει πάλι δύσκολο, γιατί πολλά παιδιά δεν έχουν την ίδια κάψα που είχαμε εμείς σε νεότερη ηλικία, ή οι σημερινοί 40άρηδες».

Όσον αφορά την αναδιάρθρωσης είπε:

«Θεωρώ ότι το κομμάτι της αναδιάρθρωσης είναι δεδομένο, αφού κάποιες ομάδες δεν θα πρέπει να αδικηθούν. Αναδιάρθρωση πάντως με περισσότερες κατηγορίες για μένα προσωπικά δεν είναι σωστό. Πολλά συζητούνται για την Α2, ωστόσο για μένα θα πρέπει να παραμείνει μία και ενιαία κατηγορία, γιατί είναι η κορυφαία του ελληνικού μπάσκετ μετά την Α1» είναι το σχόλιο του ισχυρού άνδρα της Νίκης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι για τον ίδιο θα μπορούσε να ακολουθήσει και μία μείωση του αριθμού των κατηγοριών».

Για τη διακοπή της αγωνιστικής δράσης ο Μπάμπης Τουτουτζόγλου ανέφερε:

«Δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό. Πέρα από την υγεία των αθλητών είναι και τα οικονομικά των ομάδων, που έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά. Το πρόβλημα δεν είναι το πώς τελείωσε αυτή η χρονιά. Το μεγάλο ερωτηματικό είναι πώς θα ξεκινήσει η νέα χρονιά και με ποια δεδομένα. Γι’ αυτό δεν μπορείς να πανηγυρίσεις».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ